OPPGRADERES: Alt tyder på at Hyundai Ioniq 5 omsider får bedre sikt.

Hyundai Ioniq 5:

Nye bilder viser denne med utstyret alle har savnet

Modellen Motor kåret til Årets beste bilkjøp 2021, har hatt en opplagt funksjonssvakhet. Nå blir dette rettet opp.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av 2023 skal Hyundai etter planen lansere flere særdeles sportslige versjoner av sine elbiler (de kan du lese mer om her). Både den velkjente Ioniq 5 og den nylig lanserte sedanen Ioniq 6 (les Motors prøvekjøring her) er varslet i versjoner med opptil 600 hester.

Car and Driver har nylig kjørt en prototype av Ioniq 5 N, altså den råeste versjonen. Og de skriver blant annet dette:

Frutrasjon

«Det tok oss nesten en halvtime før vi oppdaget at vi kunne se ut gjennom bakvinduet. Det virker kanskje ikke ekstraordinært, men med tanke på at Ioniq 5 så langt har manglet vindusvisker bak – en konstant kilde til frustrasjon – er det et viktigere poeng enn du kanskje tror.»

KJÆRKOMMENT: På denne prototypen av Ioniq 5 N ser man vinduspusseren på bakruta. Men bildet er nok tatt før sjåføren har sett den ...

Kan ikke bekrefte

Med andre ord: Ioniq 5 vil få vindusvisker bak. Hvorvidt det blir standard eller ekstrautstyr, kan ingen i Hyundai kommentere overfor nettstedet. Omtrent samme tilbakemelding får Motor når vi viser bildene til den norske importøren av Hyundai. Der har de ikke informasjon nok til verken å bekrefte eller avkrefte.

Ekstrautstyr?

Fra Hyundais side ble det hevdet at aerodynamikken og takspoileren skulle forhindre tilsmussing av bakruten. Men her har de lykkes dårlig. Toyota fikser dette bedre med sin tidvis kraftig kritiserte bZ4X.

Det beste hadde nok vært om bakrutevisker ble ekstrautstyr på Ioniq 5. Selv om vi snakker om marginer her, så krever en vinduspussermotor både plass, batteri og vektøkning.