SIER IFRA: Volvo introduserer et varslingsystem for ulykker på veien.

Utvider sikkerhetsløsning:

Volvo først med et system som varsler om ulykker

Med «Accident Ahead Alert» ønsker Volvo at sjåføren skal være forberedt på det som kommer – og de vil ha med flere fabrikanter på prosjekter.

Publisert

Volvo har siden 2016 jobbet med et system for å varsle bilister om ulykker. 

«Accident Ahead Alert» er en sikkerhetsteknologi der Volvo-biler kan varsle andre Volvo-biler at de befinner seg i nærheten av en trafikkulykke. Nå skal systemet rulles ut i Danmark og snart i andre europeiske land.

Systemet bruker sanntidsdata fra en trafikksentral og oppkoblet teknologi: sjåføren skal bli varslet om at det har skjedd noe litt lengre fram på veien, ikke minst på uoversiktlige veier, slik at man har god tid til å senke farten og være forberedt. 

Minimere risiko

Volvo håper at dette vil minimere risikoen for at en situasjon kommer brått på og skaper flere farlige episoder.

­– Ved å bruke vår oppkoblede sikkerhetsteknologi kan «Accident Ahead Alert» hjelpe Volvo-sjåfører med å unngå ubehagelige overraskelser, samtidig som den bidrar til å gjøre veiene tryggere for alle, sier Åsa Haglund, leder for Volvo Cars Safety Centre, i en pressemelding.

Foreløpig er det Volvo-modeller 90-, 60- og 40-seriene, fra årsmodell 2016 og fremover, som støtter systemet.

UOVERSIKTLIG: Volvos nye system skal forberede sjåføren hvis det har skjedd en ulykke rundt neste sving.

Flere skal med

Planen er å integrere ytterligere trafikkdata som deles av andre partnere i det europeiske økosystemet Data for Road Safety, inkludert nasjonale trafikkstyringssentre i andre land, som Norge, samt biler fra andre merker.

Volvo er det første bilmerket som tar i bruk et slikt system.

Volvo-eiere med biler som støtter systemet, aktiverer «Accident Ahead Alert» ved å velge alternativet «tilkoblet sikkerhet» i bilens midtdisplay. Bilen vil da kunne varsle sjåføren om en ulykke foran ved å bruke varsellysvarselet i dashbordet, og hvis tilgjengelig, head-up-displayet. 

Volvo sier det kun er essensiell informasjon som vil bli delt med andre biler, og at dataene anonymiseres for å sikre personvernet.