POPULÆR: Til tross for at Leaf kom på markedet i 2011 og den siste store oppgraderingen var i 2018, holder modellen koken i et nyhetsdrevet bilmarked.

Nybilregistreringene i februar:

Veteran klorer seg fast i elbil-toppen

I elbilens tidsalder nærmer Nissan Leaf seg oldboys-status, men det stopper ikke kundene. Leaf er fortsatt en av de aller mest populære nybilene.

Publisert Sist oppdatert

Ved utgangen av februar er det en gammel traver som virkelig overrasker i leveringstallene for nye personbiler fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Ser man på året så langt er Nissan Leaf på fjerde, ti biler bak den nye Hyundai Kona. Det betyr altså at den nå ganske tilårskomne modellen, med Chademo-lading, gjør det bedre enn så å si alt av nye og freshe bilmodeller.

– Vi er veldig fornøyd med at vår Leaf ligger såpass godt godt an på OFV og det skyldes nok flere ting. For det første har vi mange gode forhandlere rundt om i hele landet, i tillegg til at Leaf er en god bil til en god pris. Og i disse dyrtider ser vi at markedet etterspør nettopp det, sier Stian Thrane, kommunikasjonssjef hos den norske importøren.

Startprisen på en Leaf er 234.000 kroner.

Jevnt og trutt

Thrane sier de også har en god leveringssituasjon, med både Leaf og Ariya på lager. Ariya ligger og lusker litt bak Leaf, og er den femte mest leverte så langt i år.

– Når det gjelder Ariya har den levert jevnt og trutt helt siden i fjor, og det ser ut til å fortsette.

Leaf er for øvrig den desidert mest utbredte elbilmodellen i Norge, med rundt 80.000 eksemplarer, og var i fjor den mest solgte bruktbilen i Norge.

Gjennom årets to første måneder er leveringstallene 34 prosent bedre enn fjoråret, da særlig januar var stusselige saker. Og februar er så å si lik samme måned i fjor.

Model Y på topp

Den suverene eneren på lista er Tesla Model Y. I februar var hver fjerde nye bil som ble levert ut en Model Y. På fjerdeplass er en nykommer, som fort vil havne høyt på listene når året skal gjøres opp, Volvo EX30.

Av de 20 mest populære bilene er det en fossilbil, Toyota Yaris Cross, på 17. plass.

Elbilandelen i februar var 90 prosent.