SPENT? Bestilte du en Kia EV6 i 2021, men fortsatt venter på bilen, så kan du få en overraskelse.

Avgjøres ved loddtrekning:

En heldig kunde vil få igjen hele kjøpesummen

Kia refunderer kjøpesummen til en av dem som bestilte en EV6 i fjor, men som ennå ikke har fått bilen.

Publisert

Pandemien skaper lange ventelister på nybiler og mange frustrerte kunder. Flere produsenter melder om leveringer et godt stykke ut i 2023. Kia tar et ganske originalt grep for å holde på både kundene og humøret deres:

Kjedelig

– Det er utrolig kjedelig først og fremst for kundene at bilen de gleder seg til og venter på, ikke kommer så fort som man ønsker seg. Det er jo ingenting vi heller vil enn å levere nye biler, forklarer Christian Lagaard, kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge.

Som mange andre bilprodusenter, har Kia vurdert reklameeffekten av å gi bort biler som premier i ulike kjendiskonkurranser.

Lagaard mener det vil være et feil signal, så lenge mange privatkunder venter tålmodig på sine biler.

ATTRAKTIV: Kia EV6 har slått an på det norske markedet, men leveringstiden kan være vanskelig å forholde seg til for utålmodige kunder.

Store vinnersjanser

– Det er både mer rettferdig og verdifullt å dele ut denne til en trofast kunde som tålmodig venter på ny bil, mener Lagaard.

Han vil ikke si noe om hvor mange kunder dette dreier seg om, men påpeker at det vil være vesentlig større vinnersjanser enn i Lotto, Flax og Pantelotteriet.

– Det er åpenbart at vi og andre produsenter må finne på noe for dem som venter og venter og har fått for mange beskjeder om usikker og utsatt levering.

– Vi kunne sendt en blomst til alle i stedet, men dette er det vi synes er gøy, og vi håper kundene synes det samme. Situasjonen er uansett ikke noe vi som importør får gjort noe med, men nå forsøker vi i alle fall å gjøre noe for dem som har ventet lengst, legger han til.

  • Trekningen skjer når sistemann på ventelisten for 2021-kundene har fått bil.
  • De som ikke har fått bil innen kl. 10 i dag, er med i trekningen.
  • Ansatte eller deres familie kan ikke delta.