MØRKE SKYER: Teslas Superchargere i Sverige kan få problemer med vedlikeholdet i tiden som kommer.

Utvider sympatistreik:

Strammer skruen i svensk Tesla-konflikt

Enda et fagforbund melder seg på i kampen om tariffavtale for Tesla-ansatte. Nå rammes vedlikehold av ladestasjonene.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske fagforbundet Seko, som har 110.000 medlemmer innenfor bransjene energi, forsvar, sjøfolk, tele, trafikk, omsorg, vei og jernbane, støtter IF Metall i kampen for tariffavtaler for Tesla-ansatte.

- IF Metalls kamp er også vår kamp. Ved å nekte å følge spillereglene her i Sverige, prøver Tesla å få et konkurransefortrinn ved å gi arbeiderne dårligere lønn og betingelser enn de ville hatt med en tariffavtale, sier Sekos president, Gabriella Lavecchia, i en pressemelding.

De har nå sendt ut et varsel om at de setter i gang med sympatitiltak. 

Blokkerer Superchargere

Tiltakene inkluderer en blokade av arbeidet med design, forberedelser, nye tilkoblinger, nettverksutvidelse, service, vedlikehold og reparasjoner for alle Teslas ladestasjoner i Sverige.

Konkret betyr varselet at ingen nye ladestasjoner vil bli koblet til. I tillegg til dette vil ikke service eller vedlikehold utføres på Teslas eksisterende ladestasjoner av Sekos medlemmer.

Seko sier de at effektene i hovedsak vil merkes over tid, men at det vil hindre Teslas ekspansjon i Sverige.

Seko mener også at det ikke er de enkelte stolpene som blir mest berørt, men tilknytningen til strømnettet, klargjøring av koblingsanlegg og annet elektrisk utstyr som Tesla trenger for å bygge ut ladenettet sitt.