MASSE KREFTER: Tesla Model 3 Performance får en større oppgradering både utvendig og teknisk.

Straks klar:

Stor oppgradering av Model 3 Performance

I likhet med de andre Tesla Model 3-utgavene kommer nå Performance i en oppfrisket utgave, og selvsagt går den enda kjappere enn utgaven den erstatter.

Publisert Sist oppdatert

For seks år siden lanserte Tesla Model 3 Performance, og den har vært til salgs i Norge siden 2019. 

I fjor kom selskapet med en større oppgradering av Model 3 Long Range, og i starten av 2024 fikk også bakhjulsdriftversjonen den samme behandlingen. 

Oppgraderingen er en blanding av ytre forandringer som gir lavere luft­motstand, med blant annet en ny front og hekk, i tillegg til en finere interiør og doble ruter bak.

Nå er det Model 3 Performance som står for tur.

«Nye Model 3 Performance bygger på forbedringene i kvaliteten og plattformen til den nyeste Model 3, og leverer en mer fokusert føreropplevelse, i tillegg til unike kjøretøyegenskaper og designelementer,» skriver Tesla Norge i en pressemelding.

Mer muskler

Den nye Performance-drivenheten skal gi mer enn 510 hestekrefter, gjøre fra 0 til 100 km/t på 3,1 sekunder med en topphastighet på 262 km/t.

Forrige versjon  gjorde 0 til 100 km/t på 3,3 sekunder, med en topphastighet som var oppgitt til én kilometer i timen tregere.

Nye felger

Den økte effekten sendes i bakken gjennom bredere bakhjul med smidde 20-tommers aluminiums­felger og nye 20-tommer sommerdekk som er laget for høy ytelse. 

«Det nye oppsettet med bredere hjul bak gir skarpere respons i kurver, forbedret forutsigbarhet og økt veigrep ut av svingene på både vei- og baneoverflater», ifølge Tesla.

I tillegg har den nye utgaven adaptive dempere, de styres via Teslas egenutviklede programvare og er integrert i Tesla Vehicle Dynamics Controller. Dette systemet skal gi kjøreegenskaper uten at det går ut over brukervennlighet i hverdagen.

Stivere

Også chassiset er oppdatert for å takle den økte ytelsen. Dette innebærer blant annet økt strukturell stivhet, oppdaterte fjærer, stabilisatorstag og foringer, som skal bidra til et chassis som yter mer og reagerer kjappere.

SYMBOL: Bildene av nye Tesla Model 3 Performance tyder på at modellen får det samme symbolet på bakluka som Model S og Model X Plaid har.

Model 3 Performance kommer med siste generasjonen Track Mode. Når den er aktivert, kan man tilpasse håndterings­balanse, stabilitets­kontroller og regenerativ bremsing via et nytt brukergrensesnitt.

Bilen kommer også til å skille seg fra de andre utgavene med nye støtfangerne foran og en mer aggressiv styling bak. Performance har integrerte kjølekanaler som jobber sammen med den bakre diffusoren og karbonfiberspoileren, for å optimalisere stabilitet i høye hastigheter.

På innsiden har Performance nye sportsseter hvor sidepute og sidepolstring skal gi mer sidestøtte i kurver. Setene har både ventilasjon og varme. Utgaven har karbonfiberdekor med vevemønster, som er forbeholdt Performance-utgaven.

Over 50 mil

Rekkevidden er oppgitt til 528 kilometer, til sammenlikning har Model 3 Long Range en rekkevidde på 629 kilometer. 

Importøren sier startprisen for Model 3 Performance er 589.765 kroner. Leveringer starter i andre kvartal.

Etter det siste priskuttet fra Tesla koster Model 3 Long Range fra  478.418 kroner, mens Model 3 Performance kostet rundt 525.000 kroner i fjor.

Her er de siste nyhetene vi har prøvekjørt: