STOPP: Peugeot E-308 ble bilen som rakk kortest.

Rekkeviddetesten:

Peugeot trakk det korteste rekkeviddestrået

En av de 26 bilene var nødt til å komme kortest, denne gangen ble det Peugeot E-308 SW.

Publisert Sist oppdatert

Rett forbi Fokstumyra, 966 meter over havet, var det slutt for Peugeot E-308. Da hadde de siste noen-og-hundre meterne gått stadig saktere før det gikk over i gangfart og så stoppet helt opp.

Dermed ble E-308 bilen som gikk kortest i sommerens rekkeviddetest.

– Aiai, var jeg den som stoppet først, det var jo litt kjedelig, men jeg prøvde virkelig å skvise ut sa mange meter som mulig, sier Frida Strugstad Harbø (bildet).

At det var nettopp Peugeot E-308 som kom kortest, var ikke så veldig overraskende. Av de 26 bilene som er med i rekkeviddetesten, er det E-308 som har den kortest oppgitte WLTP-rekkevidden med 405 kilometer.

Harbø kunne rapportere inn 348 kilometer, altså et avvik på 57 kilometer.

– Bilen viste en estimert rekkevidde på 442 kilometer da vi startet i Oslo, men det skjønte jeg etter hvert at ikke ville bli mulig. Jeg bruke mye cruisekontroll, så det var jevn kjøring.

Langt bedre enn i vinter

Hun forteller om en fin tur, og at det var først da bilen meldte om et par prosent kapasitet at varslene begynte å komme tett, og varmen forsvant.

Bilen kom seg altså opp Gudbrandsdalen forbi Otta gjennom Dombås og opp på Dovrefjell. Langt bedre enn den gjorde under vintertesten, da det var slutt i Kvam-traktene.

Snittforbruket på turen var 14,4 kWt per 100 kilometer.

– Det var en grei tur, men jeg merket rekkevidden raste på strekkene mot Vinstra. Og så var jeg jo også heldig, bergningsbilen kom så å si umiddelbart, så slapp jeg så stå her lenge, for her er det kaldt, sier Harbø.