TESLA-TEASER: Mange døper konturene «Tesla Model 2», eller «Tesla Model Q», men det finnes ikke offisielle navn på de neste bilene.

Elon Musk:

– Det kommer to nye Tesla-modeller

Tesla signaliserer mer enn noen gang et ønske om å lage storselgere.

Publisert Sist oppdatert

Forrige gang Musk samlet folk foran seg fra en scene, under Teslas «Investor day» i begynnelsen av mars, var det bygget opp store forventninger om at en ny modell ville bli lansert.

De fleste ryktene handlet om «Tesla Model 2» – som selvfølgelig ikke er et reelt navn, i hvert fall ikke ennå, men mer et uttrykk for at det sannsynligvis ville dreie seg om selskapets minste bil til nå.

Og så kom det egentlig ingenting slikt, til manges skuffelse. Aksjen duppet litt i etterkant, hvilket den riktignok ofte gjør etter de store Tesla-samlingene.

Munter Musk

At Elon Musk fikk med seg skuffelsen, var tydelig under selskapets nylige aksjonærmøte – «Annual Shareholder Meeting».
Han vitset slik om det fra scenen:

– Folk vil gjerne vite hva vårt neste produkt blir ...

(jubel fra salen)

– ... men dette er ikke riktig tidspunkt å ...

(vantro, men lattermild buing fra salen)

Dermed gikk skjermen bak Tesla-sjefen over i bildet du ser på toppen av denne artikkelen. Musk hadde de fremmøtte der han ville ha dem, og oppnådde enda mer jubel med et budskap som egentlig inneholdt få detaljer.

– Foran alt og alle

– Vi må selvsagt ha en skikkelig lansering, men jeg vil bare si at vi bygger faktisk et nytt produkt. Vi sitter ikke på hendene våre her. Det er to nye produkter. Både designet og produksjons­teknikken vil ligge langt foran alt som finnes i bilindustrien i dag, sa Musk.

Det eneste han ellers hadde å tilby av informasjon, passer som hånd i hanske med gjetningene fra sist gang:

Det skal handle om modeller som blir attraktive – formodentlig billige – nok til å selge i svært høye antall.

– Hvis jeg skal gjette ... ikke saksøk meg, men Elons gjetning ... er at vi kommer til å lage over 5 millioner av disse to bilene i året, til sammen, sa Musk.

Skal selv kjøre Cybertruck

Alle som har fulgt disse presentasjonene, vet at Tesla-tid ikke er noe du bør stille klokka eller justere kalenderen etter.

Og i motsetning til tidligere forsikringer om for eksempel Cybertruck, ble det ikke nevnt noe tidsskjema i det hele tatt. Ergo ligger sannsynligvis planene ganske langt frem.

● Nettopp Cybertruck ble som vanlig behørig omtalt. Musk beklaget forsinkelsene, men insisterte på at leveringene starter senere i år – og sa at dette blir bilen han selv kommer til å bruke til daglig.

Her finner du hele presentasjonen.