RISIKO: En fire år gammel Bugatti Chiron må tilbake på verksted for å skrus litt på.

Bugatti Chiron:

Koster 50 millioner – nå blir den tilbake­kalt for å skrus på

Betaler du nærmere 50 millioner kroner for en bil, så har du ufattelig mye penger – men kanskje også en skrue løs. Det siste har i så fall bil og eier felles.

Publisert Sist oppdatert

I USA rapporteres det årlig om rundt 650 tilbakekallinger av ulike bilmodeller, til sammen rundt 25 millioner kjøretøy. Nå kan det legges til en bil til:

  • En Bugatti Chiron fra 2018.

1500 hester

Amerikanske National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har nå fått varsel om den noen eksklusive tilbakekallingen av toseteren med midtmotor på 1500 hester, og som i øyeblikket koster 3 millioner dollar i USA.

Når den har rullet gjennom det norske avgiftssystemet, blir prislappen på nærmere 50 milloner norsk kroner.

Ifølge Bugatti er årsaken til tilbakekallingen en risiko for at en løs skrue i fronten av bilen kan påvirke strukturen i karosseriet ved en eventuell kollisjon.

EKSKLUSIVT: Slik ser det ut innvendig i en toseter til nærmere 50 millioner norske kroner.

Også en I-Pace

Det er ganske vanlig at bilmodeller tilbakekalles på grunn av potensielt løse skruer eller bolter. Men det er høyst uvanlig at en tilbakekalling kun gjelder én enkelt bil.

Men ifølge Automotive News har det skjedd med en Jaguar I-Pace, en Mercedes-Benz GLE 350 og Lamborghini Aventador.

Den franske supersportsbilen er oppkalt etter sjåføren Louis Chiron fra Moncao, som herjet i rallyløypene i store deler av perioden mellom de to verdenskrigene.

Verdens raskeste

Bilen med 1500 hester og et dreiemoment på 1600 Nm har naturligvis noen vanvittige fartsressurser. Blant annet har den verdensrekorden fra 0–400 km/t, på 41,96 sekunder.

Denne tiden er forøvrig gravert inn på siden av bilden. Den mer klassiske øvelsen 0–100 går på 2,4 sekunder.