SMÅBIL: Renault har solgt en elektrisk variant av Twingo i noen europeiske markeder siden 2020. Om to år skal den erstattes.

Renault og Volkswagen:

Samarbeidet strandet

Renault og Volkswagen har sett på muligheten for å utvikle en elektrisk billigbil i fellesskap.

Publisert

I en tid har Renault og Volkswagen diskutert muligheten for et samarbeid om liten elbil. Nå har det stoppet opp.

–  Jeg ønsket å vise at den europeiske industrien kunne jobbe sammen som et team, så jeg tror dette er en tapt mulighet. Men det kan være andre, sier Renault-sjef  Luca de Meo, til Reuters.

Begge selskapene har tidligere sagt at de jobber med en modell som skal legge seg lavt i pris, for Renaults del var dette en elektrisk versjon av Twingo.

Et samarbeid mellom de to produsentene kunne ha samlet to kjente bilmerker fra eurosonens to største økonomier, som kunne vært en motvekt mot stadig nye asiatiske konkurrenter på det europeiske markedet.

20.000 euro

Selskapene «klarte ikke å finne en avtale» etter flere måneder med forhandlinger, sier en av kildene til Reuters. En annen kilde sa i forrige uke at en avtale hadde vært svært nært forestående, men at Volkswagen trakk seg fra samtalene og har bestemt seg for å utvikle sin egen bil.

Volkswagen har ikke kommentert avgjørelsen.

Renault har tidligere sagt at den elektriske Twingo skal være på markedet i 2026, til under 20.000 euro.

Volkswagens konsernsjef Thomas Schäfer har uttalt at deres småbil skal være klar i 2027. Målet til Volkswagen er også at startprisen skal være under 20.000 euro.

Stordrift

Tidligere i år sa Schäfer at de så flere muligheter, hvor Renault-samarbeidet var en av dem. En annen løsning som ble nevnt, var å gjøre det sammen med Skoda.

– Dette er Champions League. Når du tar ut så store kostnader, trenger du enorme stordriftsfordeler, sa Schäfer.