RIMELIGERE: Bildet er fra et Tesla-senter i USA.

Mer jojo-prising:

Her settes Tesla-prisene ned – igjen

I Norge har prisen gått opp. I USA settes noen priser omtrent like mye ned.

Publisert Sist oppdatert

Rykter hadde versert en stund, og fredag skjedde det – prisene på Tesla Model Y ble hevet i Norge. Men alt tyder på at det norske markedet seiler sin egen sjø i så måte, i de største markedene blir nemlig prisene redusert. Stadig vekk. 

● I Kina senket Tesla prisene på Model S, X og Y i august. 

● Nå har Tesla senket prisene på Model 3 og Model Y i USA.

Mye opp og ned

Tesla har aldri vært blant bransjens mest forutsigbare prissettere, kanskje aller tydeligst demonstrert gjennom kuttet som skapte uro i store deler av bilverdenen 13. januar i år

Siden har det kommet mange mindre justeringer, begge veier, der bakgrunnen på sedvanlig vis har vært sparsomt kommunisert fra Tesla. Denne gangen er likevel de fleste analytikere enige om noen nyanseforskjeller i hva som ligger til grunn for beslutningene. 

● Mange er overbevist om at prisreduksjonen i Kina må sees i lys av Teslas markedsandeler versus BYD. 

● Den nylige justeringen i USA handler ifølge Reuters aller mest om Teslas uttalte mål om å levere 1,8 millioner biler i løpet av 2023. 

26 prosent ned

Reuters gjengir disse prisene: 

1250 dollar ned for standardmodellen av Tesla Model 3, hvilket gir en oppdatert pris på 38.990 dollar. 

Tesla Model Y Long Range er satt ned med 2000 dollar og koster nå 48.490 dollar. 

Denne modellen var priset til 65.990 dollar så sent som i desember 2022. Det innebærer en reduksjon på cirka 26 prosent i løpet av bare ti måneder.

Ifølge Automotive News kostet en ny personbil gjennomsnittlig 47.698 dollar i USA i september, alle merker og typer inkludert.