SUKSESS: ID. Buzz har opplagt slått an hos norske kunder.

Norge banker Tyskland:

Hver tredje ID. Buzz er bestilt av en nordmann

Forhåndsalget av ID. Buzz har passert 10.000. 3400 av dem skal til Norge.

Publisert

Det betyr at VW allerede har solgt to tredeler av den årlige ID. Buzz-produksjonen. Av disse skal igjen over 30 prosent skipes til Norge, skriver Automotive News.

Med 3400 bestillinger ligger Norge 900 biler foran hjemmemarkedet Tyskland (2500 bestillinger). På de neste plassene følger Nederland med 1100 bestillinger og Belgia med 1000. 8000 av drøye 10.000 bestillinger kommer altså fra disse fire landene. Men dette er før bestillingene har åpnet i Storbritannia og Frankrike.

Gledelig nyhet

Volkswagen-importør Møller har i øyeblikket ikke tall som viser hvordan bestillingene fordeler seg på person- og varebil her i Norge.

Volkswagens salgssjef Lars Krause sendte nylig en epost til ansatte ved Volkswagens fabrikk i Hannover, der han overbrakte den gledelige nyheten om det høye forhåndsalget totalt, primært til Norge, melder Automobilwoche.

GJENKJENNELIG: Instrumentpanelet i ID. Buzz er slik vi kjenner det fra de øvrige ID-modellene på markedet.

Imponerende

Krause skrev blant annet dette i eposten:

«10.000 bestillinger, uten at bilen faktisk har vært hos forhandleren, eller at en kunde har kjørt den. Det er bare imponerende.»

Innen utgangen av året skal det produseres 15.000 ID. Buzz. I 2023 skal det produseres 60.000, og senere opp mot 130.000 i året.

Tidligere i år sa Krause at Europa er kjernemarkedet for ID. Buzz volummesig, men han spådde at salget i USA kunne nå et liknende nivå.

Leveransene av de første ID. Buzz-modellene starter i oktober. Priser og spesifikasjoner kan du lese mer om her.

Førsteinntrykket av ID. Buzz kan du lese mer om i saken under denne: