LEVER VIDERE: Golf av åttende generasjon i ulike varianter. Trolig kommer det også en elektrisk.

VW-sjefen Schäfer:

Mer enn antyder at det kommer en ID. Golf

På direkte spørsmål om VW kan ha en bil som heter ID. Golf, svarer Thomas Schäfer: Det kan vi.

Publisert

I forbindelse med hans første 100 dager i jobben som VW-sjef, sa Thomas Schäfer at Golf-navnet er for ikonisk til å forsvinne. Samtidig sa han at framtiden er helelektrisk (les mer her) .

Drøye to måneder senere, er Volkswagen-toppsjefen enda tydeligere på den enkle matematikken i dette: Golf-navnet fortsetter – og utvikles i helelektrisk versjon.

– Ville vært galskap

I et intervju med Auto Express sier Schäfer at både ID-navnet og Golf-navnet vil bestå.

– ID. er allerede en veldig kjent logo for Volkswagens elektrifisering. Vi vil ikke gjøre noe annerledes her. Men vi har også ikoniske merkenavn som Golf og GTI. Det ville være galskap å la dem dø, påkeker han.

OPPGRADERES: ID.3, modellen som skulle overta etter Golf, får nå sin første facelift. I framtiden vil trolig den og en elektrisk Golf leve side om side.

Kan hete ID. Golf

– For øyeblikket jobber vi med vår fremtidige modellrekke og navnelogikk. Vi vil nok holde oss til ID., men samtidig vil ikoniske modeller også bære navnet sitt, slik vi har med ID. Buzz. Det fungerer.

På direkte spørsmål om dette betyr at Volkswagen potensielt kan ha et kjøretøy kalt ID. Golf, svarer Schäfer: «Det kan vi».

GTI, ikke GTX?

I disse dager får også ID.3 sin første facelift.

Schäfer sier at Volkswagen har sett på den legendariske GTI-betegnelsen. Kanskje må ganske ferske GTX vike.

– GTX var en idé og et navn som kom på veien mot elektrifisering. Vi får se om vi trenger det i fremtiden. GTI står så sterkt, sier han.