KONTRASTFULL: Den starter som en luftig limousine og ender som en tett sportskupé.

Concept Touring Coupé:

Ingen kan lage stygg-pene biler som BMW

Har du like mye BMW-dilla som du har penger, så kan dette være bilen for deg.

Publisert

Det er flere grunner til at noen bilmodeller ender opp som klassikere og samleobjekter. Lager man noe skikkelig stygg-pent man aldri blir ferdig med å betrakte, så er man godt i gang. BMW kan dette bedre enn de fleste.

Når BMW-entusiastene får se Concept Touring Coupé, så tenker de umiddelbart på en annen ganske fersk klassiker fra BMW: Z3 Coupé.

Fasjonabel

Vi i Motor ga den kallenavnet «den stygge andungen» da vi møtte noen entusiastiske eiere i fjor sommer (les saken her), mens den i samlerkretser har fått kallenavnet «klovneskoen».

Modellen som i helga ble presentert under den fasjonable bilutstillingen Concorso d'Eleganza Villa d'Este ved Comosjøen i Italia, har de samme designtrekkene som Z3 Coupé.

NOSTALGI: Under dette lange panseret brummer det en rekkesekser. Vi skjønner dem som ikke er helt klare for elbil ennå.
OVERRASKELSE: Dette sportslige og kompakte akterpartiet, står i skarp kontrast til frontpartiet.

Limousine i starten

Det starter med det BMW-typiske lange panseret, som strekker seg ut i retning de største limousinene med beinplass til en monark med dårlige hofter. Men bak fordørene forvandles bilen til en ganske butt og vindusløs sportskupé. Og ja – det er faktisk en toseter.

KLASSIKER: BMW Z3 Coupé fra slutten av 90-tallet har blitt en populær samlerbil.

Skreddersydd

Under panseret på den bakhjulsdrevne konseptbilen finner man en velkjent sekssylindret rekkesekser fra BMW. Lakken er spesialutviklet, med integrerte flak av blått glass for å gi de gråbrune nyansene et inntrykk av dybde.

Bagasjerommet kan du fylle med et skreddersydd sett av to store og en liten weekendbag, pluss en klesveske. Og uten at vi foreløpig vet prisen, så kan du trolig selge den med et hyggelige lite verditap om – tja, kanskje 30 år.