NY SERIE: Under denne presenningen finner vi nye BMW 5-serie.

Ny BMW 5-serie:

Denne avdukingen blir tung for elbil­skeptikerne

Fakta ødelegger som regel en god diskusjon. Vi tipper også det skjer når BMW 5-serie kommer i helelektrisk versjon.

Publisert

Åttende generasjon 5-serie er bare åtte måneder unna. Først kommer den som sedan, deretter som stasjonsvogn – Touring på BMW-språket – i 2024.

Men mest interessant for oss nordmenn – og diskusjonen: Begge kommer i helelektriske versjoner.

Så får tiden vise om en av BMWs viktigste modeller gjennom 50 år blir så god med splitter nye drivlinjer at de eldre versjonene med forbrenningsmotorer blir forbikjørt.

i4 M50 bestselger

Det tror vi – basert på erfaringer med øvrige elektriske BMW. I fjor på denne tiden, konkluderte vi med at BMW lager bedre elbiler enn fossilbiler. Da hadde vi testet BMW i4 M50 (les test her).

Dette var for øvrig den bestselgende BMW M-modellen på verdensbasis i fjor.

HELELEKTRISK: BMW-konsernets elektriske stoltheter samlet bak en elektrisk 5-serie. I tillegg til en elektrisk motorsykkel, ser vi – fra venstre – Mini, iX1, X3, i4, i7, iX – og til høyre Rolls Royce Spectre, som forventes mot slutten av dette året.

Kompetansesenter

Ett år etter 5-seriens 50-årsjubileum, er den nye generasjonen straks klar. Den vil bli produsert på fabrikken i Dingolfing, der BMW også har sitt kompetansesenter for produksjon av elektriske drivlinjer.

Alle drivlinjer

Det betyr at produksjonen av elektriske motorer og høyspentbatterier til BMW i5 vil foregå side om side med selve bilproduksjonen. 5-serien vil også tilbys i ladbare versjoner, samt med både bensin- og dieselmotorer.