I NORSK NATUR: Her er Nio ET5 Orion fotografert i Norge, der den også vil bli lansert tidlig.

På fotooppdrag i Norge:

Se opp, Tesla – denne Model Y-rivalen kommer i år

Nei, det er ikke en Porsche som rygges ut i hemmelighet på norsk jord. Dette er Nios konkurrent til Norges mest solgte bil.

Publisert Sist oppdatert

Nio har gitt sin mellomstore crossover – en miks av SUV og stasjonsvogn – navnet ET5 Orion, ifølge Autocar.

Det britiske magasinet, som kom ut for første gang for snart 130 år siden, har publisert bilder av en ET5 Orion på fotooppdrag i Norge.

Først til Norge

Ikke så rart. Ifølge magasinet blir Norge første nasjon som får denne modellen på veiene. Da må naturligvis alt av PR-opplegg være på plass innen lansering.

Fra Nio i Norge får Motor bekreftet at bilen kommer mot slutten av året.

Tesla Y-konkurrent

Både formen og modellnavnet tilsier at dette er en litt høyere versjon av ET5 – sedanen som er 10 centimeter lenger enn den opplagte konkurrenten Tesla Model 3 (les mer om ET5 her).

Dermed blir ET5 Orion en like opplagt konkurrent til Tesla Model Y, som er seks centimeter lenger enn Model 3.

Dette blir Nios femte modell i Norge. Den store SUV-en ES8 (les Motors test her) kom først – i 2021. I år har den fått følge av den store sedanen ET7 (les prøvekjøring her), SUV-en EL7 – som er litt mindre enn ES8 – og nevnte ET5.

Rekkevidde

I likhet med de øvrige Nio-modellene vil selvsagt nykommeren ha mulighet for både batteriabonnement og batteribytte. I øyeblikket tilbyr Nio batterier på 75 kWt og 100 kWt, som trolig vil gi bilen en rekkevidde på rundt 440 og 570 km.

Men mange venter i spenning på batteriet på 150 kWt. Signaler fra Nio tyder på at også det kommer i løpet av året. Vi tipper tiden inne for å lansere dette batteriet i Nios mest spennende modell.