UNNGÅ DETTE: Vi går inn dager med hektisk aktivitet på parkeringsplasser.
UNNGÅ DETTE: Vi går inn dager med hektisk aktivitet på parkeringsplasser.

Forsikringsselskap:

Spår «tidenes bulkefest»

Selskapet tror det blir svært mange skader denne uken – og har tall som underbygger det.

Publisert

Tradisjonelt bulkes det aller mest i handledagene før julaften, med en topp den 22. desember. Svært mange mennesker er ute i samme ærend på slike dager, og noen er nok litt stresset. Derfor florerer småskadene, særlig der mange må parkere på liten plass.

Men i år spår forsikringsselskapet Fremtind at 16. mai kan bli like ille eller verre, tross fordelene årstiden gir med bedre lys og føre.

Årsaken er naturligvis at 17. mai faller på en onsdag etterfulgt av Kr. Himmelfart. På toppen har mange skoleelever fri på fredag, og for et betydelig antall nordmenn står derfor en utvidet langhelg på programmet. Ergo er behovet for forberedelser større enn vanlig.

Fremtind kaller allerede 16. mai «den lille bulkedagen», nest etter nevnte juleforberedelser, men frykter altså at den lille kan bli den store i år.

– Vi registrerer nær 40 prosent flere bilsmeller, spesielt i forbindelse med rygging, påkjøring bakfra og på parkerte biler enn ellers i mai, sier skade­forebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Fremtind tilbyr derfor en rekke råd, som kan oppsummeres slik: Ta deg tid likevel. Og ligg unna mobilen.