DRIVER MED NOE HELT ANNET: I hvert fall ifølge Ford og Jim Farley selv.

Avfeier konkurrenten:

Ford-sjefen håner Teslas Cybertruck

«Vi lager pickuper for ordentlige folk som gjør ordentlig arbeid», sier Jim Farley.

Publisert Sist oppdatert

Etter en ganske lang periode med meldinger om at Ford + Tesla = sant, preget av harmonisk samarbeid om ladeløsninger, ble det kanskje litt for mye positivitet for Fords toppsjef Jim Farley.

I hvert fall klarte han ikke å holde tilbake et par spydigheter om Teslas Cybertruck i et ferskt intervju med CNBC. Farley er nemlig ikke bekymret for at konkurrentens pickup skal ta markedsandeler av betydning. Overhodet ikke.

Til å vise seg frem med?

– Det er vi som er markedsledende innenfor større el-kjøretøy, og vi kjenner kundene bedre enn noen andre. Hvis han [Musk, red.anm.] vil designe en Cybertruck for mennesker i Silicon Vally, så må han bare gjøre det, sa Farley.

Ford-sjefen var tydelig på at Cybertruck rett og slett er et helt annet produkt enn hans selskap tilbyr.

– Det er en cool bil å parkere foran et hotell. Men jeg lager ikke slike kjøretøy. Jeg lager pickuper for ordentlige mennesker som gjør ordentlig arbeid, og da blir det en helt annen type bil, sa Farley.

Respekt for Henry Ford

Bakgrunnen for det nylige samarbeidet er at Ford tar i bruk North American Charging Standard (NACS), altså Teslas ladekontakter, og Fords biler utstyrt med disse vil kunne lade på Teslas stasjoner.

Tonen Musk og Farley imellom har vært svært gemyttlig gjennom hele prosessen, noe du for eksempel kan høre her.

I intervjuet med CNBC uttrykker Farley at han likevel ikke er sikker på hvor varm omfavnelsen fra Tesla og Elon Musk egentlig er.

– Musk viste respekt under forhandlingene, men det skyldes først og fremst Henry Ford. Ikke Jim Farley, sa han.