KREVES FOR PENGER: Her er Caddyen til Kjell Morten Rønne som tre ganger har fått et bompengekrav han ikke skulle ha. Click to add image caption
KREVES FOR PENGER: Her er Caddyen til Kjell Morten Rønne som tre ganger har fått et bompengekrav han ikke skulle ha. Click to add image caption

Avkrevd gebyr for bil på henger:

Denne bompenge-regningen kan du faktisk avslå!

Her er bilen som tre ganger har gitt Kjell Morten Rønne en bompengeregning han ikke skal ha. – Jeg tror det er mange som frakter biler som ikke tenker at dette kan skje, sier han.

Publisert

For én ting er sikkert når det gjelder bompenger:

Du skal ikke betale avgift for en bil du har på henger.

Men ikke desto mindre har Kjell Morten Rønne fra Råholt i Viken tre ganger fått krav om å betale bompenger også for bilen han har hatt på slep.

Rønne og familien har en motorinteresse som gjør at de ofte frakter bil på henger. Og i bilparken er også en litt sliten VW Caddy som gjør innsats som arbeidsbil. Den har tilsynelatende bompengeselskapene lagt sin elsk på.

Rønne har en mistanke om at det skjer flere enn ham.

– Jeg er sikker på at mange har måttet betale for en bil de ikke skal betale for, men jeg tror veldig mange ikke sjekker regningene de får fra bompengeselskapene.

Ta kontakt!

Kommunikasjonssjef Håkon Nordahl i Fjellinjen sier til Motor at de kjenner problemet.

– Dette er en sjelden problemstilling hos oss, men vi vet at det forekommer. Vi har systemer som skal forhindre fakturering av biler som står på henger/lasteplan, men med 1,2 millioner passeringer daglig, kan det en sjelden gang bli sendt ut faktura på dette, sier han til Motor.

– Men hva skal folk gjøre hvis de mottar krav om å betale for slike passeringer?

– Hvis du som bilist opplever å få faktura på en bil som står på tilhenger eller lasteplan, er det bare å kontakte oss. Vi tar da en sjekk av bildet av passeringen og sletter fakturaen i slike tilfeller, sier han.

Første gang Kjell Morten Rønne tok kontakt med bompengeselskapet, kom svaret kontant: bare glem regningen. Den andre gangen var responsen derimot – helt feilaktig – at han bare måtte betale.

Sjekk regningen

Klok av skade hadde Rønne nappet ut bompengebrikken, pakket den inn i folie og lagt den i skapet hjemme. Likevel kom passeringen som skjedde 8. april på regningen Rønne nylig mottok. Det kravet bygger altså på den kamera-registreringen som bompengeselskapene skal bruke for å slette en feilregistrert passering.

Motor har også snakket med SOS Veihjelp, et av selskapene som henter biler i nød landet rundt, men hos dem har dette aldri vært registrert som et problem – kanskje fordi bilene på planet står så tett inntil hytta på redningsbilen at bilens registreringsnummer ikke fanges opp.

Men heller ikke hos SOS Veihjelp vet de sikkert at ikke kunder har blitt avkrevd penger for passeringer når de har fraktet biler til et verksted.

Derfor kan det være god grunn til å sjekke regningen fra bomselskapet hvis du har hatt en bil på henger gjennom en bomstasjon.