SKIKKELIG RUGG: Spesialversjonen av nye Land Cruiser kommer blant med de klassiske runde frontlyktene.

Førsteutgave i 3000 eks:

Toyota med ny Land Cruiser-utgave

Etter 14 år kommer Toyota med en ny versjon av sin Land Cruiser, kraftig redesignet med et nikk til konkurrenter som Jeep Wrangler og Land Rover Defender.

Publisert

“Tilbake til røttene”, sier Toyota selv om denne modellen.

Versjonen med kodenavn J250 er bygget på samme rammekonstruksjon som forgjengeren (J300) – og på den samme GA-F-plattformen som Toyota mener har gitt betydelig forbedret off road-ytelse.

Rammestivheten er økt 30 prosent og støtdempingen er forbedret, som i sin tur skal sikre økt hjulvandring og bedre kjøreegenskaper off road.

Dette er første Land Cruiser med elektrisk servostyring og den kommer med et nytt system som uugjør at stabilisatorstaget kan kobles fra.

KREFTER I FLENG: Europa-versjonen av denne Land Cruiser-årgangen kommer med 2,8-liter turbodiesel, motorytelse på 204 hk/150 kW, åtte-trinns automat og kapasitet for å trekke 3500 kg.

Rett opp

Strengt tatt er det off road-kjøring som Land Cruiser handler om. Historisk ble denne bilmodellen kjent som den første bilen som klatret til sjette stasjon på Japans ikoniske Fuji-fjell (stasjonen ligger 2940 meter over havet).

Siden lanseringen i 1951 er den solgt i 11,3 millioner eksemplarer verden over, noe som gjør den til en av Toyota-merkets mest solgte modeller.

Denne utgaven kommer først med 2,8 liters dieselmotor, mens en elektrifisert versjon med 48V hybridteknologi er annonsert tidlig i 2025.

Salgstart

Nye Land Cruiser kommer med to, fem eller sju seter. Den er 4920 mm lang, 1980 mm bred og 1870 mm høy med en akselavstand på 2850 mm.

En First Edition-utgave bygget i 3000 eksemplarer spesielt for det europeiske markedet kommer med klassiske runde frontlykter og to-farget eksteriør.

Men detaljer om pris og leveringstidspunkter kommer først når bilen får salgstart i oktober.

LANSERINGSUTGAVE: Nye Land Cruiser lanseres først med en. variant i fargene "Sand" og "Smoky Blue".