OPPTUR: Model Y er blitt en dundrende suksess, i Norge, i Europa – og nå verden

Passerte Corolla første kvartal:

Nå er dette verdens mest solgte bilmodell

«Etterspørselen er ikke der» sa Toyota om elbilene. Nå har Model Y passert Corolla som verdens mest kjøpte bilmodell.

Publisert Sist oppdatert

Analytikerne i JATO Dynamics har brukt data fra 53 markeder, samt anslag og estimater for de øvrige markedene i årets første kvartal, og konkludert med at Norges desidert mest solgte bil nå også er verdens mest solgte – akkurat nå. Det er Electrek som skriver dette.

Fire av fem Toyota

I 2022 var Model Y mest solgte modell i California, og den fjerde mest solgte i Kina. Den var også inne blant USAs ti mest solgte, men bak både pickuper og SUV-er. Totalt sett ble den tredje mest solgt i verden.

Toyotas posisjon som verdens største bilprodusent underbygges av at også de tre neste bilene på bestselgerlista kommer derfra: Hilux, RAV4 og Camry.

FORBIKJØRT: Corolla, her i ferskeste modellversjon – Corolla Cross – er passert av Model Y som verdens mest solgte bilmodell.

Rundt en million solgte

JATO Dynamics-analytiker Felipe Munoz har hatt ansvaret for innsamling og bearbeiding av alle dataene.

Han tror at Model Y kan opprettholde posisjonen også etter første kvartal, men at det blir få biler som vil skille den fra Corolla.

En million solgte biler er uoppnåelig for de fleste, men et naturlig mål for disse to. Tesla skal strekke seg mot millionen med Model Y, mens Toyota skal forsvare fjorårets rekordnotering for Corolla på 1,12 millioner enheter.

PS: Det er likevel et stykke opp til Corollas totale tall. Modellene med dette navnet inntok posisjonen som verdens mest solgte allerede i 1997, da Bobla ble passert, og er til dags dato solgt i over 50 millioner eksemplarer.