SEKS MIL: Peugeot 308 skal klare opptil 60 kilometer på strøm. Stasjonsvognen kommer på nyåret.

Nye Peugeot 308:

Presser prisene under 300.000 kroner

Den mellomstore designperlen Peugeot 308 kommer på markedet med pris som en elektrisk småbil.

Publisert

Den gunstige startprisen på 289.900 for en 5-dørs kombi og 309.900 for stasjonsvognen med alt nødvendig utstyr, speiler etterspørselen i det norske markedet for tiden.

Skal man lokke noen kunder til lukten av bensin- eller diesel nå, så er det kun lave priser som gjelder.

Startprisen på en romslig stasjonsvogn med over 600 liter bagasjeplass ligger omtrent på nivå med den mest solgte utgaven av lille elektriske Peugeot 208.

Men ladehybriden av 308 er naturligvis mest interessant for oss nordmenn. Den kommer med henholdsvis 180 og 225 hestekrefter, og elektrisk rekkevidde på opptil 60 kilometer.

SÆRPREG: Peugeots spesielle instrumentpanel med et lite ratt og instrumentene på oversiden, krever kanskje litt tilvenning. Motor liker funksjonaliteten, og ikke minst designet.
  • Startpris: 359.900 for en godt utstyrt bil med utstyrsnivået Active.

Bilene leveres med tre utstyrsnivåer: Active, Allure og GT. Fra Active får du blant annet EcoLED hovedlys, aktiv nødbrems, skiltgjenkjenning og 10 tommers berøringsskjerm.

Kommer i oktober

Allure har i tillegg blant annet adaptiv fartsholder, oppgraderte seter, nøkkelfri inngang og start, ryggekamera og navigasjon.

På toppnivået GT er det i tillegg standard med LED Matrix lys, Alcantara-seter og sort taktrekk.

Kombimodellen kommer allerede i oktober, mens stasjonsvognen er på plass rett etter nyttår.

ELEGANT: 308 var modellen som satte standarden for Peugeots nye designretning, både utvendig og innvendig. Nykommeren følger opp dette bra.