FULLT: Det har vært stort trykk på bilhavna i Drammen i vinter, november ble en rekordmåned.

Bilhavnen i Drammen:

Knuste gammel rekord med 40 prosent

Innspurten på bilåret har gitt rekordtrafikk i Drammen havn. Men havnedirektør Arne Fosen kjenner seg ikke igjen i ordet «kaos».

Publisert Sist oppdatert

– Nei, det er et ord din bransje har hatt litt lett for å ty til, sier Fosen og ler.

– Vi har hatt mange biler, det er det ingen tvil om. Og det har buttet mot fullt. Men vi har hatt god kontroll, forsikrer han overfor Motor.

Fosen kan registrere en formidabel rekord allerede under sin første vinter som havnedirektør. I november ble det losset 17.692 biler i Drammen. Det er 40 prosent over den tidligere rekorden.

Snø og is

– Jeg er godt imponert over hvordan hele kjeden, fra rederier til de som gjør denne jobben på bakken, har håndtert dette, sier Fosen.

Selv har han 20 mann i arbeid på kaia. Lossing av båter og transport videre langs vei eller jernbane, utføres av ulike eksterne aktører.

Desember har blitt mer utfordrende, med mye vintervær. Havna skal holdes snø- og isfri, tungtransporten som skal hente bilene og frakte dem ut til forhandlerne, har gått tregere.

FORNØYD: Havnedirektør Arne Fosen er svært tilfreds med hvordan den rekordhektiske vintere er blitt håndtert.

Tre båter samtidig

Det jobbes intensivt med å registrere nye biler innen ny vektavgift og moms på elbiler påløper fra nyttår, og allerede i forrige uke ble det klart at desember 2022 slo den gamle registreringsrekorden fra mai 1986.

Trykket i Drammen havn blir derimot ikke like stort i desember som i måneden før, til tross for at opptil tre båter ofte losses samtidig. Havnedirektøren er ganske sikkert på at rekorden fra november blir stående.

Fosen startet i jobben som havnedirektør 1. juni i år. Og om ikke kaos er riktig ord, så har det vært mange utfordringer så langt i hans første vinter i jobben.

– Det har vært mye å lære, mye å følge med på. Jeg registererer at det er en veldig god samarbeidsånd, alle de involverte er opptatt av å få det til å fungere, fastslår han.