UTEN GRILL: Mange vil nok mene at Hongqi tjener på et mer moderne design som dette.

Viste fram konseptbil:

Hongqi gjør klar for batteribytte-teknologi

Kinas eldste bilprodusent leker med den nyeste teknologien på markedet.

Publisert

Nå har de vist fram konseptbilen Hongqi New Energy E202, en SUV-aktig familiebil stappfull med ny teknikk – langt unna de pompøse modellene som rullet ut til den kinesiske partieliten da egenproduksjonen av biler startet for 65 år siden.

Nå snakkes det om et nett av batteribyttestasjoner som skal gjøre det enklere – og framfor alt, raskere – for folk flest å komme seg fram med tilstrekkelig rekkevidde.

SATSER: Hongqi, slik vi foreløpig kjenner den fra norske veier – stor og pompøs og komfortabel, men ikke helt i teten på rekkevidde og lading.

800 volt

Dette er teknologien som Nio var først ute med, og som nå er i ferd med å materialisere seg i form av – foreløpig – fem batteribyttestasjoner i Norge.

I den innovative batteripakken ligger det også 800-volts arkitektur, som gjør de mulig å lade vesentlig raskere.

Se Nios batteribytting her.

Selvkjøring

Et styresystem skal gjøre det mulig å vri hjulene 90 grader under parkering, selvsagt støttet av en parkeringsassistent for dem som vil overlate sånt til kameraer og sensorer.

E202 vil også komme med avansert, men ikke like banebrytende, teknologi som luftfjæring, intelligent firehjulsdrift, og naturligvis selvkjøring på et nivå som ligger mange år fram i tid.