FULLRIGGET: Profilen kjenner vi, men stylingen vitner om noe helt spesielt.

Ioniq 5 N kommer i vår:

Dette blir prisen på den raskeste familieraceren

Hyunda Ioniq 5 N er noen tideler raskere enn Tesla Y Performance i prestisjeøvelsen, men også en god del dyrere.

Publisert Sist oppdatert

Med 3,4 sekunder i klassikeren 0–100, er den tre tideler kjappere enn den raskeste Y-en. Med en pris på 720.000 er den over 130.000 kr dyrere. Igjen er altså Tesla enestående priset, mens de øvrige konkurrentene stort sett er dyrere enn Hyundais stolthet.

Da handler det om modeller som BMW i4 M50, Kia EV6 GT og Ford Mustang Mach-E GT og Nio ET 5 Touring.

Ny målestokk

Ioniq 5 tilbys i én fullutstyrt versjon med flere nyutviklede kjøremoduser og komponenter hentet fra motorsportavdelingen i konsernet. Og altså inntil 650 hester i tilstrekkelig mange sekunder til at den blir en målestokk i klassen.

Motor var blant de første som fikk oppleve familieraceren fra Hyundai. Her kan du lese mer om bilen.

INTIM: Den luftige cockpiten med den skyvbare midtkonsollen vi kjenner fra en standard Ioniq, er gjort mer intim og førerorientert.
PRAKTISK: Karosseriformen er den samme praktiske, men bagasjevolumet er redusert til 480 liter. Legg merke til at tidenes raskeste Ioniq 5 har fått bakrutepusseren eierne har etterlyst i årevis ...

– Praktisk

– Det utrolige er at de heftige ytelsene kombineres med en smart SUV-utforming, som gjør at dette også er en romslig og praktisk bil. Vi gleder oss veldig til å få de første bilene til landet på vårparten, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind L. Knudsen i Hyundai.