OPPFRISKET: Mercedes-Benz EQB (t.v) og EQA.

Facelift på Mercedes EQB og EQA:

Nå får denne SUV-en en etterlengtet nyhet

Den minste SUV-en til Mercedes-Benz får omsider muligheten til å trekke henger.

Publisert Sist oppdatert

Med firehjulsdrift (4MATIC) blir hengervekten på EQB solide 1700 kg. Med forhjulstrekk blir hengervekten 750 kg. Det er kun i versjonen med fem seter av EQB dette nå tilbys.

Nyheten gir modellen et kraftig byks oppover på resultatlisten for romslige familiebiler. For mange er hengerfeste et ufravikelig krav.

Den litt mindre EQA kan forøvrig allerede leveres med hengervekt på henholdsvis 750 kilo (forhjulstrekk) og 1800 kilo (firehjulsdrift)

Ser stjerner

EQB og EQA har begge fått en liten facelift inn mot modellåret 2024. Du skal være svært kunnskapsrik for å se forskjellene, men på nært hold vil du se at modellene har fått det samme stjernemønsteret på grillen – som jo ikke er en grill på en elbil – som du også kan få på de dyrere EQ-modellene.

FRAMSKRITT? Rattet er nytt, og gjenkjennelig fra de de dyrere Mercedes-modellene. Ikke alle er enige i at dette er et framskritt ...
STJERNEDRYSS: Det som likner en grill, men som nå mest ivaretar et merketypisk utseende, har fått små dekorstjerner.

Nytt ratt

Det tilbys også fire nye lettmetallfelger på 18, 19 og 20 tommer, samt to nye karosserifarger. Også innvendig kommer det nye fargemuligheter på listverket.

Innvendig legger man merke til det nye rattet, som også er hentet fra de dyrere modellene. Stemmestyringen og kjøreassistentene er også oppdaterte.

De to modellene får nå også Plug & Charge-ladeteknologi. Det betyr at ladeprosessen starter når ladekabelen kobles til.