NY VERSJON: Model 3 får enda bedre rekkevidde

Long Range med bakhjulsdrift:

Lanserer Model 3 med rekordlang rekkevidde

En splitter ny versjon av Model 3 med opptil 64 mil rekkevidde blir nå tilgjengelig i Norge. Men ikke for alle.

Publisert Sist oppdatert

Foreløpig selger Tesla bare tre versjoner av Model 3:

  • Standard Range med bakhjulsdrift.

  • Long Range med firehjulsdrift.

  • Performance med firehjulsdrift.

Nå bekrefter Tesla at de også vil produsere en Long Range med bakhjulsdrift. Altså en litt mer energieffektiv versjon med det største batteriet (cirka 75 kWt).

Rekkevidde

Det gir logisk nok tidenes beste rekkevidde på en Model 3. Endelige spesifikasjoner er ikke klare. Men vi snakker trolig om et WLTP-tall på 640 kilometer. Standard Range har i dag 491 km, Long Range har 602 km.

Karen Bowen, kundeansvarlig i Tesla, har nylig kunngjort på LinkedIn at Tesla introduserer en ny modell 3 for å «imøtekomme behovene til våre kommersielle kunder».

REKORDJAKT: Model 3 har satt en rekke rekkevidderekorder, blant annet i verdens største elbiltest, som NAF og Motor arrangerer. Den nye versjonen kommer lengst, men sliter nok mer på skikkelig vinterføre.

Tesla Norge bekrefter

Dette betyr at i første omgang blir bilen tilgjengelig på det såkalte B2B-markedet (business-to-business), altså bedriftsmarkedet. Bowens uttalelser gjaldt i utgangspunktet kun Storbritannia, der det er gunstige elbilinsentiver i bedriftsmarkedet.

Men fra Tesla i Norge har Motor fått en e-post der det slås fast at bilen også kommer hit:

Tesla Norge bekrefter overfor Motor at Tesla Model 3 Long Range bakhjulsdrift også er tilgjengelig for B2B-markedet i Norge.

Rundt 445.000?

Endelige spesifikasjoner rundt pris, effekt og rekkevidde er ikke offisielle. Men det er naturlig å tippe at den legger seg prismessig mellom Standard Range og Long Range med firehjulsdrift, altså rundt 445.ooo kroner.

Heller ikke leveringstidspunktet for de første bilene er klart. Men ordlyden fra Tesla i Norge tyder på at bilene er rett rundt hjørnet.

Bowen skrev i sin oppdatering at bilene kommer i juni.