KJØRER PÅ: Rivian har lansert pickupen (t.h), snart kommer også SUV-en. Men ikke uten alvorlige anklager fra Tesla.

Elbilrivalene krasjer i rettssalen:

Tesla utvider søksmålet mot Rivian

Tesla har allerede saksøkt tidligere ansatte for å ha tatt med sensitiv informasjon over til Rivian. Nå utvides søksmålet til å gjelde forretningshemmeligheter om batteriteknologi.

Publisert Sist oppdatert

For 14 måneder siden gikk Elon Musk og Tesla til sak mot den ferske rivalen på elbilmarkedet og fire tidligere ansatte.

Tesla mente de tok med seg meget sensitiv informasjon om Teslas beskyttede teknologi da de gikk til Rivian – som nå framstår som mektig konkurrent.

Blant annet kom Rivian først på veien med en serieprodusert elektrisk pickcup. Den har blitt svært godt mottatt i pickupens hjemland.

Plyndre eiendom

Nå er det opprinnelige søksmålet oppjustert til å gjelde ytterligere fem personer.

Samtidig hevder Tesla at Rivian stjeler kjerneteknologien for neste generasjons batterier.

Tesla anfører videre at søksmålet de anla for 14 måneder siden, ikke har stoppet Rivian fra å raide Tesla og plyndre selskapets intellektuelle eiendom.

REAGERER: Elon Musk og Tesla bruker litt mer sivilisert skyts mot konkurrenten Rivian enn de brukte da Cybertruck ble vist fram.

«Uforenlig med Rivians kultur»

Ifølge Elon Musk har Rivian ansatt 178 tidligere Tesla-medarbeidere. Av disse skal 70 ha kommet direkte til Rivian fra Tesla.

Ledelsen i Rivian har tidligere avvist alle anklager og kalt dem grunnløse og uforenlige med Rivians kultur, etiske grunnlag og forretningsånd.

Rivian har samtidig benyttet anledningen til å rose Tesla for deres lederskap og å ha endret forventningene til hva et elektrisk kjøretøy kan være.

Om Rivian har gjort noe lovstridig eller ikke, vil rettsapparatet bestemme. Men det er ingen tvil om at nykommeren har Tesla som forbilde i denne oppstartfasen.

Både tankene bak et kommende hurtigladenettverk og modeller for salg og service er slik vi kjenner det fra Tesla.