16 ID-modeller fra VW innen 2030:

Denne blunker til deg når du nærmer deg

VW slår på sjarmen når de skal lansere en haug nye ID-modeller fram mot 2030.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag viste VW fram konseptbilen ID. CODE under bilmessen i Beijing. Den er 22 cm. større enn dagens ID.4, i konseptform finnes den  som fireseter med et tydelig luksuspreg – men den viser designretningen for merket.

Innen 2030 skal VW ha 16 ulike ID-modeller på markedet. I Norge kjenner vi foreløpig til fem: ID.3, ID.4, ID.5, ID.7 og ID. Buzz.

Avatar i vinduet

Det er en opplagt grunn til at bilen presenteres her og nå: Den skal først og fremst appellere til kinesere, altså til verdens største bilmarked. Og – som alltid i bilverden – helst til yngre generasjoner.

VW vil prøve å menneskeliggjøre bilen, blant annet ved hjelp av kunstig intelligens, ulike animasjoner, og en avatar som dukker opp i sidevinduet på førersiden og forteller deg hvordan været og trafikksituasjonen er. Og altså – blinkingen med de smale frontlyktene.

BLUNKEFJES: Dette er den nye designretningen fra VW, inkludert lykter som blunker til deg.
TIDSTYPISK: Utvendig skiller ikke designet seg mye fra det vi ser fra en en rekke produsenter i dag, det er med andre ord grunn til å tro at det kommer snart.

Bilen tar avgjørelsene

– Vi ønsker å gi den en varm, menneskelig touch. Den er ikke robotaktig og kald, sier Volkswagens designsjef Andreas Mindt til Autocar.

Modellen er også klar for selvkjøring på nivå fire. Det vil si at bilen kan ta alle avgjørelser selv, fra kjøreturen starter til den er ferdig, men overvåket av sjåføren.

FUTURISTISK: Innvendig er bilen langt mer framtidstrettet, med et interiør vi neppe ser før et stykke fram i tid.

Allerede klart

– Selvkjøring er ikke lenger et fjernt fremtidsscenario, men noe som nærmer seg. Dette er teknologi og kjøretøy som allerede kjører på offentlige veier i europeiske storbyer, sier Stian Blindheim, kommunikasjonssjef hos Volkswagen-importør Møller

Han henviser blant annet til et testområde i Hamburg, der flere ID. Buzz går som robottaxier. Her kan man bestille bilen til å hente seg, og bli kjørt til en valgt adresse av den selvkjørende bilen.