NYE TIDER: Mercedes kommer med SUV-versjoner av både EQE (bildet) og EQS, med spennende tilvalgsmuligheter.

Mercedes nye elbiler:

Gjør det mulig å abonnere på mer motoreffekt

Den avanserte programvaren i nye biler gjør det mulig å kjøpe tilleggstjenester for kortere perioder. Som blant annet høyere effekt i en Mercedes.

Publisert

Med den siste generasjonen EQ-biler, vil Mercedes vise hvilke muligheter som ligger i dagens programvare. Tilbudet fra Mercedes er nok mest til fest, når man vet hvilke enorme mengder krefter elbiler allerede leverer.

Men man skal altså kunne abonnere på flere hestekrefter og kjappere akselerasjon.

Vi Bilägare skriver at Mercedes vil tilby tjenesten Acceleration Increase på ulike markeder. I Canada kan man betale rundt 12.000 kroner i året for å få mer effekt i sin EQ-modell.

Dette gjelder da sedanen EQE, den større kombikupéen EQS, samt de to kommende SUV-ene av disse to.

20-24 prosent opp

Effektøkningen varierer, avhengig av modell, men rapporteres å ligge i spennet 20-24 prosent.

Mercedes EQE 350 4Matic brukes som eksempel. Effekten økes fra 292 till 350 hester, og akselerasjonstiden fra 0–100 senkes nesten et sekund fra dagens 6,3 sekunder.

Audun Hermansen, kommunikasjonsdirektør hos Mercedes-importør Bertel O. Steen, bekrefter overfor Motor at dette er planlagt som en opsjon i USA, men at tilbudet ikke er aktuelt i Norge på nåværende tidspunkt eller i nærmeste fremtid.

Men på generelt grunnlag sier Hermansen dette:

– Vi ser at abonnementstjenester for biler er noe som vil bli mer vanlig i fremtiden, og egentlig en stor fordel, da man selv kan velge hva man ønsker av opsjoner uten at alle valg må tas på kjøpstidspunktet.

Ratt- og setevarme

Andre elbilprodusenter er allerede på markedet med liknende løsninger.

Muligheten til å bestille Teslas selvkjøringspakke til senere bruk, er godt kjent.

Og Audi kan tilby blant annet Led Matrix-lys og parkeringsassistent for kortere eller lengre perioder. Rattvarme og setervarme kan være andre fornuftige abonnementstjenester.