KOSESTUND: Baksetetpassasjerene sitter høyt og med trivelig utsikt i EQS SUV.

Mercedes EQS SUV i Norge:

Norges dyreste barnehageplass

Baksetepassasjerene skal ikke få ødelegge Mercedes' ambisjon om å lage markedets mest stillegående biler. Men støydempingen har sin pris.

Publisert

I den nye elektriske stoltheten EQS SUV, altså den litt høyere og mer familievennlige versjonen av kombikupéen EQS, har baksetepassasjerene tilgang til sine personlige skjermer med direkte tilgang til internett, diverse spill og annen type underholdning.

Fortsatt imponert

Og blir det for kjedelig, så kan de flytte blikket framover mot den enorme skjermen som ligger i hele bilens bredde foran sjåføren.

Selv motorjournalister som ofte er tidlig ute med å teste det ferskeste på markedet, blir fortsatt imponert over skjermoppsettet som Mercedes kaller Hyperscreen, og som vi finner igjen i de dyreste versjonene av EQS og den litt mindre EQE.

Motor har tidligere kjørt EQS SUV i Tyskland. Les mer her.

FAMILIELIKHET: Alle de nye bilene i EQ-familien har det samme designuttrykket. Mange vil nok mene at det kler en SUV aller best.
DISKRÉ: EQS SUV kan få ulike uttrykk, avhengig av fargevalg og dekor. Denne blålilla fargen, uten krom på vinduene, er diskré elegant.
IMPONERENDE: Hyperscreen kaller Mercedes det 1,40 meter lange skjermoppsettet. Det koster nesten 80.000 kroner ekstra, men er verdt prisen i en luksusklasse som dette.

1,40 meter

Men selv ikke på den største og hotteste Mercedes-modellen i øyeblikket, er den tredelte skjermen på over 1,40 meter standard.

Du må legge nesten 80.000 på toppen av startprisen på 1.096.000 for å få hyperscreen på den rimeligste versjonen, EQS SUV 450.

80 liter mindre

På EQS SUV 580 er derimot skjermen på plass – til en startpris på 1.271.000 kroner. Og merk at vi her snakker om priser før Mercedes har fått regnet ut tillegg for vekt og moms som påløper fra nyttår.

Både EQS SUV 450 og 580 kan leveres med sju seter. Da reduseres bagasjevolumet med 80 liter, mens prisen øker med nærmere 40.000 kroner.