OPPGRADERES: BMW i4 får firehjulsdrift også på den rimeligste versjonen.

BMW i4 xDrive:

Nå kommer den beste versjonen av denne

Bilen Motor kåret til årets beste bilkjøp i fjor vinter, blir kanskje et enda bedre kjøp neste sommer. Nå kommer den med firehjulsdrift.

Publisert Sist oppdatert

Fra BMW i USA har det lekket informasjon rundt kommende modellendringer på et par av de helelektriske modellene. Blant annet kommer den store limousinen i7 (les Motors test her) også med bakhjulsdrift, skriver Electrek.

Men viktigere for oss i Norge: i4 kommer med firehjulsdrift.

Og da snakker vi altså om den mest siviliserte modellen eDrive 40, som da blir til xDrive 40 i BMW-terminologien.

Årets beste bilkjøp

i4 kom som kjent først til Norge i en M 50-versjon, med flere hestekrefter og firehjulsdrift. Men den var også dyrere, og hadde dårligere rekkevidde.

Motor mente den rimeligere i4 eDrive 40 ga så mye komfort, rekkevidde og kvalitet for pengene, at vi kåret den til «Årets beste bilkjøp» i 2022. Det betød ikke at vi overså et par minuspunkter. Mangelen på firehjulsdrift var ett av dem.

TETDUO: VW ID. BUZZ (t.v.) kjempet med BMW i4 e-drive om å bli årets beste bilkjøp i Motors kåring.

Flere hester

i4 xDrive får naturligvis samme batteripakke på 80,7 kWt (netto) som de øvrige versjonene. Ifølge Electrek, vil den få effekt på 396 hk/443 Nm, som er litt mer enn eDrive (340 hk/430 Nm), men fortsatt et godt stykke under i4 M50 (544 hk/795 Nm).

Rekkevidde

Rekkevidden oppgis til 494 km og 454 km for biler med henholdsvis 18 og 19 toms hjul. Dette er tall som ligger litt under det offisielle tallet til i4 M50 med samme batteripakke – så her blir det nok justeringer i positiv retning.

  • Motor har vært i kontakt med BMW i Norge. De holder kortene tett til brystet. Men etter det Motor erfarer, vil det komme en liten oppgradering av i4 neste sommer. Da vil det også være naturlig å lansere i4 xDrive 40.