PÅ VEI: Hyundai Ioniq 6 blir garantert en «snakkis» når den kommer på veiene i mars 2023.

600 Ioniq 6 kan nå bestilles:

Nå er pris og rekke­vidde på denne design­bomben klar

En av årets mest omdiskuterte biler kommer først i en spesialversjon i begrenset antall. Senere kommer den med over 60 mil rekkevidde til litt over en halv million.

Publisert Sist oppdatert

Hyundai offentliggjør nå prisen for Ioniq 6 First Edition, en utstyrsversjon med blant annet firehjulsdrift og 20 toms hjul. 2500 eksemplarer skal fordeles til de viktigste markedene.

Fortsatt er lille Norge ett av dem. Vi får dermed hele 600 biler. De øvrige fordeles på Tyskland, Storbritannia, Frankrike, og Nederland.

Bestilling fra 9/11

Pris på bilen som med dette utstyret har en rekkevidde på 519 kilometer, og som kan bestilles i fire ulike farger, er 545.000 kroner. Da kommer levering og vinterhjul i tillegg. 580.000 er dermed en realistisk pris.

Det åpnes for bestilling av denne modellen 9. november. Og det er kun kunder i de fem utvalgte landene som kan bestille. Og man kan kun bestille en bil hver. Forventet levering er mars 2023.

STRØMLINEFORMET: En luftmotstandskoeffisient på lave 0,21 skal bidra til lite støy og gunstig forbruk.

Rekkevidde

Hyundai venter med å oppgi priser på øvrige utstyrsversjoner til spesialopplaget på 600 biler er utsolgt. Men de varsler at prisen vil starte på 489.000 for versjonen med bakhjulsdrift, 18 toms hjul og rekkevidde på 614 kilometer.

Rekkevidden ellers blir slik:

  • Bakhjulsdrift: 614 km (18-toms hjul), 545 km (20-tom)
  • Firehjulsdrift: 583 km (18-tom), 519 km (20-tom)
FIRST EDITION: Spesialversjonen som kommer i 600 eksemplarer, ser slik ut innvendig, med seter i skinn og rutete stoff, og et førermiljø vi kjenner fra Ioniq 5.

Diskusjon

Dette er ingen innstegsmodell i klassisk forstand, ettersom den leveres med øverste utstyrsnivå, Premium. Da kan du også her legge på rundt 35.000 kroner i omkostninger og vinterhjul og ende på drøye 525.000.

Da har du en bil med et utseende som vil gi diskusjoner på nivå med BMW iX, men med en udiskutabel god rekkevidde.

Lavt støynivå

Ioniq 6 tilbyr mye smart teknologi av ulik betydning for folk flest. For mange vil det nok være mer interessant at Hyundai har som mål å sette en ny standard for komfort og støydemping.

Blant annet skal doble laminerte vinduer og akustisk frontrute bidra til dette. Og dette er absolutt en bil som inviterer til lange turer.

Innvendig vil First Edition-versjonen få sort taktrekk, seter i skinn og Tartanmønstret stoff. Kundene får også et års gratis tilgang til Ionity Premium på Europas ledende lynladenettverk.