Teller ned til Europa:

Vietnamesisk minimalisme husker deg

Takket være et bittelite kamera på rattstammen får du innstillingene i din elektriske Vinfast-bil akkurat slik du pleier å stille dem inn. Det er moderne bil-minimalisme på vietnamesisk.

Publisert Sist oppdatert

PARIS (Motor): Vinfast er et av bilindustriens mest energiske oppstartsselskaper. Under høstens bilutstilling i Paris viser de to nye prototyper, VF7 og VF6 – modeller som lanseres i 2023 og kanskje ikke er på veien før i 2024.

De har allerede sine to største modeller i markedet, VF8 og VF9.

Kamerafinessen som gjør at bilen husker hvilke innstillinger du pleier ha på setevinkel, avstand, multimedialøsning og temperatur, kan virke som en ørliten detalj, bokstavelig talt. Den er noe mer.

– Hele bilen er designet for at du skal ha blikket på veien i størst mulig grad, sier designdirektør David Lyon.

Alle Vinfast-modellene kommer med head up-display som standard, med mulighet for å gjøre valg av hva slags informasjon som skal vises.

– Vi har fysiske knapper på det som må være fysisk, og en infoskjerm som er vinklet mot sjåføren. De tingene du som sjåfør bare stiller inn én gang, vil bilen huske gjennom ansiktsgjenkjenningen, sier Lyon.

KONSEPT: Vinfast V6.
KONSEPT: Vinfast VF7.
LANSERT: Vinfast VF8.
LANSERT: Vinfast VF9.

Ytterligere to fellestrekk for de fire modellene (som også vil gjelde flere av de som kommer):

  • Maksimal akselavstand er en prioritet for å gi rom i kupeen.

  • Bilene kommer med relativt små ratt, som ikke stjeler så mye plass og samtidig gir et snev av sportsfølelse.

Vinfast starter sin Europa-introduksjon i Tyskland, Frankrike og Nederland. Det er fortsatt ikke avgjort om de kommer til Norge.