FORNYET: Her er nyeste versjon av Ioniq 5 N Line. Hyundai har ikke sluppet bilder av den fornyede standardvarianten av bilen.

Oppgraderer Ioniq 5:

Prisvinneren blir lengre – og får større batteri

Hyundai strekker lengden på Ioniq 5 med to små centimeter med redesignede støtfangere. Viktigere: Prisvinneren får et betydelig større batteri.

Publisert Sist oppdatert

Dagens batterikapasitet på 77,4 kWt økes til 84,0 kWt, men Hyundai opplyser om hvor stort utslag det gir på rekkevidden.

Dagens Ioniq 5 har WLTP-rekkevidde på inntil 507 km.

  • Bilen ble kåret til Årets beste bilkjøp i 2021 her i Motor.

Større spoiler

Den oppgraderte versjonen av bilen måler 4655 millimeter, 20 mm mer enn dagens. I tillegg er bakspoileren utvidet med 50 mm og den kan leveres med mer aerodynamiske hjul.

Og som et apropos til utviklingen innen en stadig mer digitalisert bilpark:

Øverst i midtkonsollen kommer nå fysiske knapper for funksjoner som setevarme- og ventilasjon, oppvarmet ratt og parkeringsassistentfunksjon.

I tillegg er ladeplaten for mobiler jekket opp fra den nedre delen til den øvre delen, noe Hyundai mener forbedrer brukervennligheten. Rattet er redesignet med interaktive piksellys.

Trådløs

Bilen leveres nå med nyeste generasjon infotainmentsystem og har fått OTA-funksjonalitet for trådløs oppdatering av programvare.

Også N Line-versjonen har blitt gjenstand for en oppgradering.

PS: Modellene vil bli tilgjengelig senere i 2024, men Hyundai opplyser ingen ting om prisjusteringer i forbindelse med oppgraderingen.