I PRODUKSJON: Polestar 3 er satt i produksjon og vil være på plass i Norge i andre kvartal. Modellen er én av to nyheter som kommer i år.

Tøffe tider:

Svensk bank verdsetter Polestar til null

Polestar leverte under forventningene i 2023 og er avhengig av finansiering fra Volvo Cars. 

Publisert

Da Polestar kom med salgsresultatene fra 2023 nylig viste det seg at de lå langt under det selskapet la opp til i starten av året. Polestar leverte 54.600 biler globalt, mens de for ett år siden siktet mot 80.000 biler.

Dette gjør at det er tvil i markedet om verdien til Polestar. Svenske Dagens Industri skriver [for abonnenter] at en analyse gjort av banken SEB av Volvo Cars, som eier 49,5 prosent av Polestar-aksjene, verdsetter Polestar til null kroner.

I forrige analyse verdsatte de Polestar til 18 milliarder svenske kroner.

I midten av 2021 økte Volvo Cars sin eierandel i Polestar, og dette går nå utover kontantbeholdningen, ifølge Teknikens Värld

De skriver at kontantbeholdningen har gått ned fra 25 milliarder svenske kroner ved årsskiftet i fjor, til 10 milliarder ett år senere. Årsaken er finansering og investeringer i Polestar.

– Polestar har blitt et pengesluk, og det så vi ikke komme for et par år siden, sider, sier Stefan Cederberg, aktiestrateg i SEB, til Dagens Industri.

Polestar skal i 2024 lansere to nye modeller, dermed går modellutvalget fra én til tre biler. Begge to i et forholdsvis høyt prissjikt.