LAVERE INNTEKTER: Volkswagen ser likevel opp og fram.

Kvartalstall:

Kraftig smell for Volkswagen

«En treg start på året», sier selskapets finansdirektør. Han overdriver ikke.

Publisert

Volkswagen-gruppen (VAG) tar mål av seg til å lansere mer enn 30 nye modeller (Porsche inkludert) innen ikke altfor lenge, derfor kan kanskje selskapet koste på seg litt is i magen. Likevel: Tallene for første kvartal kunne definitivt vært bedre. 

Fasiten er en nedgang på hele 20 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor.

Driftsresultatet i første kvartal (EBIT) var på 4,6 milliarder euro, eller noe over 54,5 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Nei i USA

Bilsalget for gruppen sett under ett sank med 2 prosent, til 2,1 millioner. 

Tolltrøbbel i amerikanske havner oppgis som en årsak. USA tillater ikke import av biler med deler som kan være laget ved hjelp av tvangsarbeid. Fabrikken det er snakk om, i Urumqi, lager ikke deler – men selskapet bruker den til kvalitetssikring.

– Første kvartal viser som ventet at vi fikk en treg start på året, sier VAGs finansdirektør Arno Atlitz, ifølge Automotive News.

Gjentar målsetninger

Han lar seg ikke vippe av pinnen, i hvert fall ikke mens investorene lytter, og følger opp:

CFO: Arno Antlitz.

– En sterk mars­måned og bra ordretilgang, med økning de siste månedene, er oppmuntrende og bør gi en positiv effekt allerede i neste kvartal, sier han.

Volkswagen står fast ved målene og forventer fortsatt å kunne notere en oppgang i salgsinntekter på 5 prosent ved årets slutt.

● Porsche rapporterer om en nedgang i driftsmargin på 14,8 prosent. Dette skal skyldes investeringer i oppgradering av de dyreste modellene, pluss lavere etterspørsel i Kina.