CHILL MED LEAF: Her er konseptet ekspertene venter skal erstatte populære Leaf, nemlig Nissan Chill-Out.

På veien fra 2026:

Gjør klar bilen som skal erstatte Leaf

Ingen bil er så til de grader en del av elbil-inventaret i Norge som Nissan Leaf, men det nærmer seg slutten. Nå begynner japanerne å få arvtakeren klar.

Publisert

Bilen som kom på veien halvannet år før Tesla lanserte sin Model S, hadde den fiffige kombinasjonen av grei komfort, brukbar hverdagsrekkevidde og god pris.

Etter at et hundretalls andre elbilmodeller har kommet på markedet, er det strengt tatt bare prisen som fortsatt er attraktiv.

Nissan har ikke kommunisert detaljene om bilen som skal ta Leafs plass, men tipsene peker i retning av «Chill-Out»-konseptet som Nissan viste frem i 2021 – skjønt den helt sikkert vil få et langt mer folkelig og mindre futuristisk design enn konseptutgaven.

KONSEPTET: Her er bildene av Chill-Out som Nissan har sluppet tidligere. En Leaf-erstatter vil ha både B-stolpe og ratt, og kommer ganske sikkert med mindre standardhjul.

Bekreftet

Nissan har i et brev til britiske myndigheter bekreftet at Leafs erstatter kommer i produksjon fra 2026, ifølge magasinet Autocar.

Men de har ikke opplyst om Leaf skal produseres helt til arvtakeren er på plass.

Det amerikanske nettstedet Elektrek skriver samtidig at Nissan-representanter er uenige om Leaf-merkevaren er så sterk at de bør beholde navnet når den nye modellen lanseres.

Norsktoppen

Det som derimot er uomtvistelig, er at norske elbilkjøpere synes umettelige når Nissan lokker med elektrisk, problemfritt bilhold til budsjettpris.

Leaf er fortsatt inne på topp 10-listen blant de bilmodellene med fleste førstegangsregistreringer, med 1005 registreringer og en 8. plass, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken.

Begrenser vi oss til de 70 øverste på OFV-listen over førstegangsregisterte pr. 18. mai, så har Leaf så å si like mange registreringer i 2022 som alle de kinesiske merkene til sammen (Volvo, Polestar og Shanghai-produserte Teslaer holdt utenom), 1005 mot 1006.