MÅLER FEIL: 2022-modellen av blant andre ladehybriden Volvo S 60 har bensintank av plast som kan gi feil på tankmåleren.

215 Volvo ladehybrider tilbakekalles:

Kan gå bensintom med 15-25 mil igjen på måleren

En ny bensintank av plast kan lure tankmåleren på 2022-utgaven av Volvos mest populære ladehybrider.

Publisert

Eiere av de splitter nye ladehybridene oppfordres til alltid å ha minimum 30 mil rekkevidde igjen på bensintanken inntil en mer pålitelig bensinmåler er på plass.

I jobben med å redusere vekten og øke rekkevidden har Volvo møtt på et nytt problem. De nye bensintankene på 2022-modellene av flere av de mest populære ladehybridene, er laget av plast, skriver Vi Bilägare.

Selvsagt fordi plast er lettere enn stål. Men en plasttank former seg også delvis etter innholdet. Det påvirker sensoren som måler bensinnivået i tanken.

For disse aktuelle modellene fra Volvo kan det i verste fall bety at bensinmåleren viser at det er bensin igjen til 15-25 mil, mens tanken i realiteten er tom.

FOLKEKJÆR: Volvo V90 som ladehybrid er for mange drømmebilen for norske forhold, med mye plass og komfort. Men ikke hvis den plutselig går tom for bensin...

215 biler

Inntil problemet er løst, oppfordres derfor eierne til alltid å ha rikelig med bensin på tanken for å unngå eventuelle ubehageligheter.

Dette gjelder ladehybrider fra modellåret 2022, altså splitter nye versjoner av S60, V60, S90 og V90. Volvo i Norge opplyser til Motor at det er 215 biler med denne bensintanken ute på veiene.

Eierne vil nå bli kontaktet med beskjed om at bilen skal tilbakekalles for å få fikset en programvarerelatert feil gratis ved sitt autoriserte Volvo-verksted.

Volvo har ikke mottatt noen rapporter om ulykker eller personskader som følge av feilen.