SVINDELOFFER: Gunn Gjellestad ble lurt for 115.000 kroner da hun overlot sin Subaru Forester til det ene bilfirmaet uten å få pengene sine.

Formidlingssalg av biler:

Bilselger dømt for svindel av 25 bilkunder

En 36 år gammel mann på Sørlandet er dømt til tre års fengsel for å ha lurt Gunn Gjellestad og 24 andre bilkunder.

Publisert Sist oppdatert

– Han bør ha litt dårlig samvittighet. Jeg håper både han og de medtiltalte blir straffet og dømt, sa Gunn Gjellestad (70) til Motor i sommer, da vi skrev om den omfattende bilsvindelen som har foregått på Sørlandet.

Nå har pensjonisten som bor i Trondheim fått ønsket sitt oppfylt.

Den 36 år gamle mannen som var innehaver av Bilsenteret Sør og senere Agder Bilformidling, er i Agder tingrett dømt for grovt underslag og bedrageri av til sammen 4,4 millioner kroner mot totalt 25 bilkunder.

Begge bilfirmaene drev med formidlingssalg av biler.

22 av kundene ble svindlet ved at de ikke fikk oppgjør for biler forhandleren har solgt for dem, to av kundene fikk ikke penger for biler som bilforhandleren kjøpte inn, mens én kunde opplevde at heftelsene på bilen hun kjøpte, ikke ble slettet, slik de skulle.

I tillegg til svindel av kunder, er innehaveren også dømt for to tilfeller av økonomisk utroskap, samt ett tilfelle av skattesvik.

Porsche Macan

Innehaveren av de to bilforretningene er dømt til tre års ubetinget fengsel, samt til å betale erstatning til bilkundene sine. Han er også fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i tre år.

For flere av bilkundene har svindelen fått store økonomiske konsekvenser. En 62 år gammel mann fra Kristiansand ble svindlet for hele 541.000 kroner da han inngikk avtale med bruktbilforhandleren om at de skulle selge hans Porsche Macan gjennom formidlingssalg.

Men da bilen ble solgt, fikk ikke kristiansanderen oppgjøret.

– Du vil liksom ikke tro at du er lurt. Det var ingen varsellamper på forhånd, og jeg var imponert over at salget gikk så raskt, fortalte den tidligere Porsche-eieren til lokalavisen Fedrelandsvennen i sommer.

Utroskap

I tillegg til innehaveren er fire menn fra Hamar-regionen dømt til mellom 45 og 90 dagers ubetinget fengsel for med­virkning til utroskap, ved at de skal ha tappet ett av bilfirmaene for over en halv million kroner.

De fire var innehaverens tidligere samarbeidspartnere, og de fire er eller har vært tilknyttet bilbransjen i Hamar-området. De må i tillegg til fengsels­straffen betale tilbake pengene til konkursboet.

Forsvarer for den 36 år gamle innehaveren, Christian Faye-Ree, opplyser til Fedrelandsvennen at dommen vil bli anket  [for abonnenter].