UTVIDER: En ny versjon av ID.4 med firehjulsdrift er på vei til Norge.

VW jakter Tesla på salgstoppen:

Lanserer ny utstyrs­versjon av ID.4 med firehjulsdrift

Bare Tesla Model Y har solgt bedre enn VW ID.4 så langt i år. En ny utstyrsversjon med firehjulsdrift skal tette luka på toppen av registreringslistene.

Publisert

ID.4 GTX har hittil vært eneste versjon av Volkswagens elektriske SUV med firehjulsdrift. Nå kommer ytterligere en variant, basert på utstyrsgraden Pro.

Det betyr at den vil presse seg inn under toppmodellen GTX i pris – som i dag starter på svært konkurransekraftige 480.000, før omkostninger.

Detaljer kommer

Kommunikasjonssjef Lars Joakim Hanssen hos Volkswagen-importør Møller, bekrefter overfor Motor at den nye versjonen snart er på plass i modelltilbudet her hjemme.

«Vi jobber nå med å ferdigstille spesifikasjoner og priser for det norske markedet, og gleder oss til å presentere flere detaljer samt tidspunkt for salgsstart når dette er klart», skriver han i en epost til Motor.

SØSKEN: Skoda Enyaq (t.v.) og VW ID.4 er teknisk sett like, men likevel forskjellige både i utseende og delvis i oppførsel. Her er de i versjoner med bakhjulsdrift under elbiltesten til NAF og Motor.

Rekkevidde

Fra offisielt VW-hold i Tyskland rapporteres det at modellen vil få 265 hester og en offisiell rekkevidde på 517 kilometer.

Batteristørrelsen på 77 kWt og ladeeffekten på 135 kW er den samme som på øvrige elbiler fra konsernet.

2. plass

Mange vil kjenne igjen disse spesifikasjonene fra tvillingmodellen Skoda Enyaq iV80X.

ID.4 har blitt en stor suksess for Volkswagen. Ved utgangen av mai var det registrert 3067 biler i 2022.

Det gir en 2. plass på registreringslistene, 530 biler bak Tesla Y.