AVDUKES SNART: Audi A6 e-tron blir Ingolstadts svar på i5 fra BMW. Denne konseptbilen, som gir mer ennet hint om hvordan den skal se ut, skal vises i Shanghai.

Audi A6 e-tron avslørt:

Lekket bilder av Audis elbil-hemmelighet

Audi har lovet bilverden en av skikkelig overraskelse under bilutstillingen i Shanghai som åpner natt til mandag. Men nå har bildene av A6 e-tron blitt lekket.

Publisert Sist oppdatert

Det kan se ut til at den store overraskelsen på bilutstillingen i Shanghai allerede er avslørt.

Bildene som skal vise den kommende helelektriske sedanen A6 e-tron, er nemlig lekket ut på nettet.

I denne omgang vil det dreie seg om en konseptbil, men den vil danne grunnlaget for enda en elbil i premium-sjiktet.

Bilklassen Tesla Model S skapte for snart 10 år siden begynner med andre ord å vokse for alvor. I den rene luksuskategorien over avduket Mercedes nylig sin EQS, men det vil i overskuelig fremtid også komme en EQE som vil befinne seg i dette segmentet.

Flere av de lekkede bildene:

Konkurrentene kommer

Også BMW har allerede lovet at de også akter å spille en rolle i den elektriske «øvre mellomklassen», slik de tyske premium-produsentene definerer den.

I dag finner vi der biler som BMW 5-serie, Mercedes E-klasse, Audi A6, Volvo S90/V90, Lexus ES og Jaguar XF.

Et av prosjektene Herbert Diess, i dag toppsjef hos Volkswagen, jobbet med før han forlot BMW, skulle hete i5, men prosjektet ble den gang skrotet og Diess forlot selskapet. Nå er imidlertid i5 igjen i høyeste grad aktuell og vil sannsynligvis komme på markedet om to - tre års tid.

Og nå ser det altså ut til at Audi blir først ut med å vise sin modell - om enn i konsepts form. Motor følger opp med mer når modellen blir offisielt avduket.

Les alle Motors biltester: