NY DOM: Dieselskandalen ruller videre - denne gang med en dom i Nederland som angår 150.000 eiere av biler med jukseprogramvare fra VW-konsernet.

150.000 biler berørt:

Ny diesel-dom mot Volkswagen

En nederlandsk domstol har dømt den tyske bilprodusenten Volkswagen til å betale drøye 30.000 kroner i erstatning per bil. VW anker dommen.

Publisert

Distriktsdomstolen i Amsterdam har bestemt at hver eier av en bil av merkene VW, Audi, Seat og Skoda som ble utstyrt med programvaren som lurte testprosedyrer i den såkalte dieselskandalen, skal motta erstatning fra Volkswagen.

Det skriver Automotive News Europe.

Dommen falt som følge av et kollektivt massesøksmål mot det tyske konsernet.

VW anker

Bilprodusenten har sagt at de akter å anke dommen.

Erstatningssummene som er fastsatt er cirka 30.000 for eiere av en bil kjøpt som ny og halvparten for dem som eier en som ble kjøpt brukt.

Volkswagen har uttalt at de er uenige i dommen og sier de mener at bileiere i Nederland ikke har lidd noe økonomisk tap som følge av affæren.

«Alle kjøretøyene er trygge og kjørbare og det er ikke konstatert noe finansielt verditap i markedet på grunn av saken, noe som bekreftes av eksterne eksperter», heter det i uttalelsen.

Hundrevis av milliarder

Dommen i Nederland er den seneste i en rekke dommer mot selskapet siden VW i 2015 innrømmet å ha installert programvare som ga falske lave utslippsmålinger i godkjenningstestene.

Skandalen skal så langt ha kostet Volkswagen mer enn 330 milliarder kroner i bøter, utbedringskostnader og saksomkostninger i forbindelse med rettssakene.

Erstatningskravet i Nederland gjelder rundt 150.000 biler som omfattes av massesøksmålet.