POPULÆR: Toyota Yaris Cross er på femteplass i modellstatistikken for juni, og den mest leverte nybilen som ikke er en elbil

Bilsalget:

Toyota med salgsrekord i Norge

Toyota går mot strømmen og setter rekord ved hjelp av hybridbiler.

Publisert

Juni var en ganske god måned når det gjaldt leveringer av nye biler i Norge, 11 prosent bedre enn fjoråret, når man slår sammen personbiler og varebiler, viser tall fra Opplysningsrådet for vei trafikken (OFV).

For Toyota var den langt mer enn som så.

– Vi er stolte over å kunne rapportere at juni 2024 blir vår beste måned noen gang i Norge, med totalt 3777 registrerte person- og varebiler, sier  Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge, i en pressemelding.

Rekorden som ble slått, ble satt i desember 2022, i forkant av innførselen av moms på biler som koster over 500.000 kroner og vektavgiften. Da leverte Toyota ut 3458 biler. 

Størst

Vanligvis leverer Toyota under halvparten mengden de har gjort i juni i år, viser statistikken til OFV. 

Det er i tillegg første gang Toyota har klart å selge over 3000 enheter i løpet av juni. Toyota har bare passert 2000 enheter fire ganger siden 1998.

Totaltallet gjør at Toyota er største merke i Norge i juni.

Av de 3777 bilene er 3243 personbiler. Dermed er Toyota nest størst i personbilsektoren, etter Tesla. Elbilandelen i hele personbilmarkedet var nær 80 prosent, men her skiller Toyota seg kraftig ut fra de andre bestselgermerkene. 

Nye momsregler

Toyotas elbilandel var 24 prosent, mens over 60 prosent av bilene var bensinhybrider.

Toyotas mest solgte modeller i juni var Yaris Cross (998), bZ4X (765) og RAV4 (573).

– Vi er glade for at kundene ser at hybrider tilfredsstiller behovene deres, og at mange biler er bestilt for levering i første halvår. Det ekstra høye registreringstallet i juni for hybridmodellene kan også forklares med nye momsregler, noe som gjør leasing dyrere fra 1. juli, sier Pawlak.