RÅSKINN: Mercedes-SUV-en har nesten 600 hestekrefter og kostet ny over to millioner kroner.
RÅSKINN: Mercedes-SUV-en har nesten 600 hestekrefter og kostet ny over to millioner kroner.

Til slutt sa banken stopp:

Så lenge fikk kunden misligholde lånet på luksus-SUV-en

Mannen kjøpte seg luksus-SUV-en de færreste tar seg råd til og lånte nesten to millioner kroner av banken. Men avdragene ble ikke betalt.

Publisert Sist oppdatert

Mercedes-Benz AMG GL kostet ny over to millioner kroner da den ble solgt i Norge. En mann på rundt 50 år fra Midt-Norge var blant de svært få som tok seg råd til råskinnet med nesten 600 hestekrefter.

Han lånte 1,85 millioner kroner av forbrukslånbanken Santander Consumer Bank da han kjøpte luksusbilen for seks år siden, i 2015.

Men etter hvert betalte han ikke de høye månedlige avdragene innen fristen. Blant annet ble samtlige innbetalinger fra mai 2018 til juli 2019 betalt etter forfall.

10 oppsigelser

En oversikt fra banken viser at de sa opp lånet hele 10 ganger på grunn av for sene innbetalinger. De sendte ham også seks inkassovarsler.

Mannen berget seg imidlertid hver gang, fordi han betalte innen en endelig frist.

Bilkjøperen fortsatte imidlertid å misligholde lånet sitt. For to år siden begynte han også å låne store beløp ved å bruke bilen som sikkerhet, noe som er i strid med låneavtalen, fremgår det av en fersk dom fra Trøndelag tingrett.

En oversikt fra Brønnøysundregistrene viser at det ved utgangen av november i år er tatt utlegg i bilen for hele fire millioner kroner fra ulike firmaer.

Det er langt mer enn dagens verdi på bilen, som er i underkant av én million kroner, ifølge lignende annonser på Finn.

I en periode var bilen heller ikke forsikret.

Tapte

I vår fikk Santander nok og sa igjen opp lånet. Denne gangen ble ikke oppsigelsen trukket.

Banken begrunnet oppsigelsen med langvarig mislighold, manglende forsikring på en svært kostbar bil, og at mannen har pantsatt bilen.

Luksus-SUV-en til Mercedes er en av de råeste bilene som er solgt i Norge de siste årene. Med den høye prislappen har det imidlertid blitt solgt svært få eksemplarer som personbil. De fleste har kjøpt den i varebilversjon, til «bare» 1,6 millioner kroner.

Bilkjøperen klaget på oppsigelsen fra banken. Men Finansklagenemnda avviste klagen hans, og han har heller ikke fått medhold i tingretten.

De har nå dømt mannen til å betale Santander restlånet innen midten av desember. Seks år etter bilkjøpet er lånesaldoen på hele 1,2 millioner kroner. I tillegg må han levere bilen til banken.