VAD SNYGG! Polestars sjette modell er sportspreget, som forgjengeren Polestar 5.

Polestar med neste konseptmodell:

Ny Polestar-roadster markerer farvel til Volvo

Polestar kom på markedet med tette produktbånd til Volvo. For hver nye konseptmodell de viser frem, blir avstanden til moderskipet større.

Publisert Sist oppdatert

På Oslo Motor Show før helgen presenterte Polestar sin sjette modell i konseptformat, roadsteren Polestar 6.

Så ta det for hva det er verdt, fire år er både lenge og kort i internasjonal bilbransje: men hvis en ny sportslig Polestar-utgave skal tolkes i noen som helst retning, så markerer den stadig større avstand til modellene fra Volvo-merket som Polestar er sprunget ut av.

Kinesiske Geely er majoritetseier i Volvo Cars – og dermed også dominerende i Polestar (som de også er i et annet ferskt bilselskap, Lynk & co).

Kostbare Polestar 1 (lansert i 2017) og langt mer populære Polestar 2 (lansert i 2019) har klare trekk fra Volvos designunivers, både i eksteriør og interiør.

Men den nye SUV-en Polestar 3 og den kommende kompakt-SUV-en Polestar 4 i 2023, er avstanden til Volvo større – selv om skandinavisk minimalisme stadig er et designmessig nøkkelord.

BYE-BYE, VOLVO: De nyeste Polestar-modellene er performance og mindre Volvo, og representerer en rendyrkning av sportspreget Polestar har holdt høyt.
BLIKKFANG: Polestar 6 får i prinsippet plass til fire, i realiteten blir den perfekt for to.
CALIFORNIA DREAMING: Som en god roadster vil California-assosiasjonene være nærliggende også for Polestar 6. Lanseringsversjonen er en såkalt LA Concept Edition.

Med Polestar 5 (vist som Precept i konseptutgave) og nå Polestar 6 er performance og sportspreg vektet mye tyngre. De to bilene skal bygges på samme aluminiumsplattform, med en noe kortere akselavstand for Polestar 6. Prestasjonstallene for Polestar 6 slik den nå fremstår i konseptform, er en motoreffekt på 650 kW, et dreiemoment på rundt 900 Nm, toppfart på 250 km/t og akselerasjon 0–100 på 3,2 sekunder.

En lanseringsversjon, kalt LA Concept Edition, har en antydet innstegspris på 200.000 dollar (ca. 2.063.000 kroner, etter dagens kurs).