TRØBBEL HER? Illustrasjonen er fra en kritiker, se under.

Tesla Vision:

Tesla ruller ut parkerings­­hjelp – igjen

«Tesla Vision» skal endelig erstatte sensorene som ble fjernet.

Publisert Sist oppdatert

Fra i fjor høst sluttet Tesla å levere biler med parkeringssensorer, og tanken har hele tiden vært at bilens kameraer skal ta over jobben.

  • Noen ferske bileiere ble særdeles skuffet over å motta sensorløse biler. Motor har skrevet om Herman Ellingsen, som umiddelbart ville bytte og fikk et svært lavt innbyttetilbud.
  • Andre har ventet i spenning og kanskje lurt på om det overhodet vil være mulig å oppnå samme funksjonalitet med kameraene.
  • Underveis er det blitt observert testing av ny programvare. Men ganske nylig mottok noen nordamerikanske eiere den første «offisielle» versjonen.

Nå ser det ut til at Tesla Vision omsider er på vei, på ordentlig, for alle – gjennom oppdateringen 2023.6.9. Dette ifølge stort sett alle Tesla-nyhetssider, som for eksempel Not A Tesla App og Teslarati.

Det gjenstår å se hvor bra resultatet blir. Foreløpige brukerrapporter bekrefter det man egentlig kan gjette seg til: At bilene mangler noe på å ha full oversikt rett fremover.

Tesla-youtuberen John Ee er for eksempel lite imponert. Men i skrivende stund har ikke Motor klart å finne tilbakemeldinger fra norske eiere med 2023.6.9 installert. Etter alt å dømme er dette fortsatt noen dager unna i vår del av verden. Oppdatering: Det finnes nå noen observasjoner av siste versjon i norske brukergrupper.

Tesla har foreløpig ikke endret sin offisielle side om funksjonene.