DYRT: Sekundene ble dyre i dette parkeringshuset ved Oslo S.

Parkeringsselskap:

Krevde 3200 kroner for 41 sekunder

Kø i parkeringshuset er ingen unnskyldning, mener parkeringsselskapet. De krevde 3200 kroner for 41 sekunder da parkeringskunden sto bom fast i kø.

Publisert Sist oppdatert

Bileieren skulle hente datteren sin på Oslo S. Trafikkforholdene var håpløse, og i forfjamselsen kjørte mannen feil – og inn i Oslo S parkeringshus.

Han forsøkte å komme seg raskt ut igjen, men havnet i en stillestående kø. Etter nøyaktig fem minutter og 41 sekunder var han ute igjen.

En stund senere fikk han regning fra parkeringsselskapet på 51 kroner, pluss fakturagebyr på 60 kroner.

Mannen nektet å betale. Regningen vokste etter hvert til 3200 kroner med alle renter og gebyrer. Han tapte i forliksrådet, og anket til tingretten.

41 sekunder

Mannen hevder han aldri hadde intensjon om å parkere, og at han heller ikke parkerte. 

Parkeringsselskapet Onepark mener køen ikke har noen betydning.

De krever ikke betaling for de første fem minuttene. Men siden mannen hadde vært inne i parkeringshuset 41 sekunder mer enn fem minutter, må han betale parkeringsavgift for disse sekundene, mener Onepark, ifølge den ferske tingrettsdommen.

På toppen av den opprinnelige avgiften kommer alle rentene og gebyrene, slik at sluttsummen er på 3200 kroner.

Bot for å vente

Parkeringsklagenemnda, en nemnd som behandler tvister mellom parkeringsselskapene og bilistene, har en streng praksis. Det skal lite til før det regnes som en parkering, mener nemnda.

Det fikk en annen mann erfare, da han sto og ventet på kona med motoren i gang på en parkeringsplass. Kona var i butikken.

Dette ble av Parkeringsklagenemnda regnet som en parkering, og mannen fikk bot av parkeringsselskapet, ifølge referatet fra tingretten.

– Burde frafalt

Men i tilfellet fra parkeringshuset ved Oslo S var det ingen parkering, fordi denne mannen sto i kø.

Oslo tingrett har nå, halvannet år etter hendelsen, frifunnet bilisten for betalingskravet fra Onepark.

– Det er åpenbart at han ikke parkerte. Parkeringsselskapet kunne enkelt frafalt kravet, skriver tingretten i sin dom.

PS!

Det er ikke billig å parkere i parkeringshuset ved Oslo S. Døgnprisen er på opp mot 690 kroner. Det er nesten på nivå med rimelige hoteller – for mennesker.