BILLIGERE: Tesla-lading.

Fersk oversikt:

Kraftig priskutt på Tesla-lading

Tesla har kuttet ladeprisene sine med hele 33 prosent. – Gledelig og fornuftig, sier Teslas eierklubb, TOCN.

Publisert

Ikke bare har storselgeren Tesla Model Y blitt mye billigere etter Teslas kraftige priskutt i januar. Nå kutter Tesla Norge også ladeprisene sine kraftig.

Fra desember til 1. februar er ladeprisene nedjustert med i gjennomsnitt 33 prosent, viser prisoversikten fra Teslas eierklubb i Norge, TOCN.

Gjennomsnittsprisen på Teslas ladestasjoner er nå 4,28 kr per kilowatt-time. Dermed er ladeprisene nå på nivå med prisene i november, da gjennomsnittsprisen var 4,41 kr/kWt. I desember var gjennomsnittsprisen på hele 6,58 kr/kWt.

Dyrest og billigst

Tesla differensierer sine ladepriser, og disse gjennomsnittsprisene gjelder for lading i tidsrommet fra kl. 20 på kvelden til kl. 16 neste ettermiddag. I de fire timene mellom kl. 16 og 20 på ettermiddagen/kvelden er lading ca. 10 prosent dyrere.

På de aller fleste av Teslas ladestasjoner kan man også lade andre bilmerker. Men da er prisen høyere.

Teslas ladepriser varierer også kraftig mellom stasjonene. Åfjord i Trøndelag har nå den laveste ladeprisen, med 3,30 kr/kWt mellom kl. 20 og 16. Treungen i Nissedal i Telemark er dyrest. Her koster lading 5,20 kr/kWt mellom kl. 20 og 16.

– Gledelig

Teslas eierklubb, TOCN, som lager den grundige prisoversikten, er glad for den kraftige prisnedgangen den siste måneden.

– Nedjusteringen er gledelig og fornuftig, sier Roger Kolbu, organisasjonskonsulent i TOCN.

Du kan se hele prisoversikten her, inkludert hvor mye det koster å lade andre bilmerker hos Tesla.