KJØRER FRA KONKURRENTENE: Tesla Model Y.

Sjekk tallene:

Så mye billigere er egentlig Tesla Model Y

Du sparer godt over 100.000 kroner på å kjøpe Tesla Model Y istedenfor noen av de største konkurrentene, viser fersk analyse.

Publisert Sist oppdatert

For to uker siden sjokkerte Tesla med kraftig priskutt på Model 3 og Model Y. Selv om Tesla-sjef Elon Musk allerede hinter om prisoppgang igien, er prisforskjellene akkurat nå svært store mellom Tesla Model Y og modellene i samme bilklasse til alle de andre bilmerkene.

En analyse biladministrasjonsselskapet Leaseplan har gjort, og som nettstedet Bilbransje 24 omtaler, viser hvor store forskjellene er:

Den mest solgte versjonen av Tesla Model Y, «Long range» med firehjulstrekk, er 192.000 kroner rimeligere enn en tilsvarende Skoda Enyaq, og 188.000 kroner rimeligere enn GTX-versjonen av VW ID.4.

– Oppsiktsvekkende

Bilmodellen som kommer nærmest Tesla Model Y LR, er Pro limited 4motion-utgaven av ID.4, som er «bare» 72.000 kroner dyrere enn en tilsvarende Model Y.

Toyota bZ4X, Hyundai Ioniq 5, Ford Mustang Mach-e, Polestar 2, BMW iX1 og Kia EV6 er også langt dyrere.

– Prisdifferansene er oppsiktsvekkende, sier kommersiell direktør Marius Paus i Leaseplan til Bilbransje 24.

Han understreker at utstyret på bilene ikke er helt like, men likevel svært sammenlignbart.

Kunderabatter, som gjerne flere av Teslas konkurrenter gir, er heller ikke inkludert. Rabatter vil redusere forskjellene.

234.000 kr

Også på Tesla Model Y i performance-utgave, som i 2022 utgjorde ca, 40 prosent av Model Y-salget, og på standardutgaven med bakhjulstrekk, er forskjellene til konkurrentene svært store, fra 91.000 kroner og opp til hele 234.000 kroner.

Leaseplan påpeker at det ikke bare er priskuttet til Tesla som gjør forskjellene så store. Fra 2023 har flere bilmerker gått motsatt vei av Tesla, og økt prisene sine.

Se hele oversikten her.